Nytår i udlandet: Verdens bedste steder at fejre nytårsaften

Hvor er du, når klokken slår midnat den 31. december? Her er vores bud på nogle af de allerbedste byer, hvis du skal opleve en uforglemmelig nytårsaften.

London, Storbritannien

Når det gælder nytårsfestligheder i London, er der én bestemt herre, der står i centrum for det hele. Han hedder Ben, og han er stor! Vi taler naturligvis om Londons ikoniske vartegn Big Ben, som oplyses af byens spektakulære fyrværkerishow, der finder sted et stenkast fra det noble klokketårn. Siden 2014 er der blevet solgt billetter til showet for at øge sikkerheden og gøre oplevelsen mere fornøjelig for alle.

Har du ikke lyst til at stå som sild i en tønde blandt de 250.000 mennesker, som samles foran London Eye på South Bank, så placer dig på den anden side af Themsen på Victoria Embankment, eller nyd synet fra området ved Palace of Westminster. Hvor du end befinder dig, så er showet så spektakulært, at du vil kunne se det lyse himlen op uanset, hvor i byen du befinder dig.
Det skal du sige: ‘Happy New Year!’

Find fly til LondonFind hotel i London

Dubai, Forenede Arabiske Emirater

 

Det kommer næppe som en overraskelse at ekstravagante Dubai, der er fuld af storslået arkitektur og overdådige shoppingcentre, også elsker et fyrværkeri eller to – eller for at være helt præcis 479.651.

Byen er siden blevet overgået af Ciudad de Victoria Bocaue på Filippinerne, hvis nytårsfestligheder i januar 2016 inkluderede ikke færre end 810,904 stykker fyrværkeri, som oplyste himlen i mere end en time og satte ny rekord.

Det betyder dog ikke, at du skal skrue ned for forventningerne til dette års nytårsshow i Dubai – byen er ikke just kendt som et sted, der holder af at blive overskygget.

Det skal du sige: ‘Kul ‘am wa antum bi khayr!’

Find fly til DubaiFind hotel i Dubai

Vilnius, Litauen

 

Det bliver svært at finde et mere romantisk sted at byde det nye år velkomment end i charmerende Vilnius. Den litauiske hovedstads fyrværkeri er måske ikke så flamboyant, som det du kan opleve andre steder, men her får du et lige så stort brag for det halve af prisen. Derudover får du mulighed for at nyde denne oversete bys hyggelige charme, mens den fester for fulde gardiner.

På selve aftenen, hvor det går løs, bør du besøge én – eller flere – af de mange gode restauranter, natklubber og barer, der ligger i den barokke del af byen, eller tage ud i byens gader og stræder. Hér samles folk og bevæger sig mod pladsen foran katedralen i byens centrum for at se midnatsfyrværkeri og fejre det nye år.

Dét skal du sige: ‘Laimingų Naujųjų Metų!’

Find fly til VilniusFind hotel i Vilnius

Hong Kong, Kina

Hong Kong Fireworks Display 2016

 

Hong Kong er som et nonstop festfyrværkeri. Lys- og lydshowet A Symphony of Lights giver besøgende og lokale mulighed for at opleve et festfyrværkeri hver eneste dag. Men dukker du op nytårsaften, får du et endnu større show!

Fyrværkeri blev opfundet i Kina i det syvende århundrede, så det kommer næppe som en overraskelse, at du kan se en overflod af fyrværkeri på himlen ved nytårsskiftet. For at sikre dig den bedste udsigt, skal du ankomme tidligt til Wan Chais Golden Bauhinia Square. Hvis tætpakkede folkemængder ikke lige er dig, kan du også få en flot udsigt fra Kowloons Tsim Sha Tsui Promenade lige nord for Victoria Harbour.

Hong Kong byder desuden på kantonesiske operaforestillinger på gaden, Kinas svar på Hollywoods Walk of Fame, Avenue of Stars, og den fænomenale fusions-streetfood, som er et resultat af den kulturelle mangfoldighed i Hong Kong, Asiens kulinariske hovedstad.
Det skal du sige: ‘Gong Hey Fat Choy!’

Find fly til Hong KongFind hotel i Hong Kong

Rom, Italien

Hvis din idé om en perfekt nytårsaften i udlandet involverer sang og dans, så er Rom en drømmedestination for dig. Det charmerende Trastevere-kvarter lægger stræder til legendariske nytårsfester, hvor der bliver delt rundhåndet ud af delikatesser, sippet Prosecco og danset i gaderne under en himmel oplyst af fyrværkeri.

Et andet stort nytårshit i Rom er Circus Maximus – den antikke, romersk væddeløbsbane, hvor der hvert år afholdes gratis koncerter med Italiens største popstjerner. For dem, der er mere til klassisk musik, så arrangerer Sant’Angelo kirken hver nytårsaften koncerter, der er dedikeret til de største, italienske komponister gennem tiderne såsom Vivaldi og Verdi.

Den største begivenhed i Rom nytårsaften involverer ikke ting, der lyser op på himlen men foregår derimod i Vatikanet. Inden aftenens festligheder begynder, så sørg for at være på Peterspladsen i Vatikanet klokken 17.00, så du kan overvære pave Frans præsidere over krybbespillet. Husk at iklæde dig dit bedste røde undertøj – det menes at sikre held i det nye år.

Dét skal du sige: ‘Buon anno!’

Find fly til RomFind hotel i Rom

Reykjavik, Island

Nytårsaften i Reykjavik er en anderledes, men ikke mindre fantastisk oplevelse. For det første er der stor sandsynlighed for, at du får mulighed for at opleve nordlys, når solen går ned omkring kl. fire om eftermiddagen.

Hvem har brug for fyrværkeri, når man kan lade sig overvælde af naturens eget festfyrværkeri, nordlyset? Nytårsaften er dog den eneste aften i året, hvor det er lovligt at skyde fyrværkeri af, så hvert eneste nabolag lægger en masse energi i at lave et flot lysshow.

På trods af de næsten 20 timer med mørke hver eneste dag er Reykjavik en by, der aldrig sover! Når fyrværkeriets sidste gnister er slukket, er det med at komme ind til byen og få årets første drink. Vi anbefaler et (eller to!) snapseglas med Brennivín, islændernes signatursnaps. Slå dig løs, og bekymr dig om nytårsforsættene senere.

Dét skal du sige: ‘Gleðilegt nýtt ár!’

Find fly til ReykjavikFind hotel i Reykjavik

Rio de Janeiro, Brasilien

Hvis du har prøvet det meste, og nu vil have det bedste, så er der kun ét sted at tage hen for at fejre nytår i udlandet: Copacabana. To millioner mennesker flokkes hvert år til denne verdensberømte strand i Rio for at feste sig ind i det nye år med høj musik, ubegrænsede mængder alkohol og et spektakulært fyrværkeri.

Tøjvalget er vigtigt her, hvor folk tropper op i hvidt (for fred), grønt (for godt helbred), lilla (for inspiration), gul (for velstand) og rødt – for dem, der ønsker lidt Rio-romance. Og hvis du er overtroisk, så siger den lokale legende i øvrigt, at du skal formulere syv ønsker for det nye år, mens du forsøger at hoppe over syv bølger i havet. Ja, du bliver måske lidt våd, men når strandfesten i forvejen er så vild – og vejret er så skønt – så er du nok pilravende ligeglad og lykkelig alligevel.

Dét skal du sige: ‘Feliz ano novo!’

Find fly til Rio De JaneiroFind hotel i Rio de Janeiro

Berlin, Tyskland

Berlin slår selveste München, Stuttgart og Frankfurt, når det drejer sig om at holde Tysklands vildeste nytårsfest. Ikoniske Brandenburger Tor er centrum for festlighederne, når en folkemængde på mere end en kilometer og med flere end en million mennesker strækker sig helt til Siegessäule. Hvis du vælger at deltage i den enorme samling, så sørg for at ankomme til tiden, da pladsen hurtigt bliver fyldt op.

Vil du hellere til en lidt mindre fest, er der rigeligt af den slags rundt omkring i byen, herunder nogle i Berlins berømte klubber såsom Tresor, Watergate og hvis du er frisk på en udfordring Berghain – en legendarisk natklub, som er virkelig svær at komme ind på , og som anses for verdens techno-hovedstad af nogle.

Det skal du sige:  ‘Frohes neues Jahr!’

Find fly til BerlinFind hotel i Berlin

Tokyo, Japan

I Japan er ferien omkring nytår, O-Shogatsu, traditionelt blevet brugt til stille fordybelse og familien. I modsætning til de vilde udskejelser i andre metropoler er nytårsaften i Tokyo en civiliseret og fredelig affære. Det betyder dog ikke, at der ikke er rigeligt med fyrværkeri – Tokyo er en nytårsdestination, som giver dig en række valgmuligheder, der strækker sig fra det fredfyldte til det larmende og alt midt imellem.

Foretag årets første besøg (hatsumode) til en af Tokyos helligdomme ved midnat, eller tag til et tempel, hvor traditionen foreskriver, at klokkerne skal ringe 108 gange, når klokken slår 12 nytårsaften. Er du i festhumør, så tag til byens ikoniske område, hvor du finder restauranter og natklubber i verdensklasse.

Det skal du sige: ‘Akemashiteomedetōgozaimasu!’

Find fly til TokyoFind hotel i Tokyo

Honolulu, Hawaii

Det er svært at finde fejl ved en nytårsdestination med 25 graders varme og otte solskinstimer hver dag. Hvis du så smider avancerede fyrværkerishows langs Waikiki-strand og en række nytårsfester, klubaftener og cruises rundt om øen Oahu oven i pakken, så ender du med en temmelig fænomenal nytårsfest, som oven i købet ligger lige midt i Stillehavet.

Når du er på øen, så tag på en snorklingtur, du aldrig vil glemme i naturreservatet Hanauma Bay eller træk i vandrestøvlerne, og begiv dig op til toppen af Leahi (Diamond Head) -krateret for at nyde byens bedste udsigt.

Det skal du sige: ‘Hau’oli Makahiki Hou!’

Find fly til HonoluluFind hotel i Honolulu

Sydney, Australien

Drømmer du om at være en af de første til at opleve indgangen til det nye år, så har du god mulighed for det i Sydney. Nytårsfesterne her er en helt igennem fornøjelig affære. Ved festerne på østkysten begynder fyrværkeriet klokken 18.00 og fortsætter aftenen igennem for at kulminere i et spektakulært show ved midnat, som indhyller himlen i et hav af farver.

Tag til området omkring the Operahuset og havnen for at have den bedste udsigt over showet, eller tag ud på en båd eller et cruise (som en del af Harbour of Light parade) for at gøre oplevelsen endnu mere mindeværdig. Hvis du lægger dine planer i god tid, kan du være så heldig at finde et sted at campere på Cockatoo Island – en ø i midten af havnen, som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Det skal du sige: ‘Happy New Year!’

Find fly til SydneyFind hotel i Sydney

 

I julehumør? Find inspiration til at opleve en anderledes jul i år med disse alternative juledestinationer, du kan også tage østpå med vores guide til juledestinationer i Asien. Udnyt Black Friday i oktober til at finde gode priser på flybilletter – i tvivl om hvad er black friday? Så læs med her.

Relateret
Oplev nordlyset: 15 af de bedste steder
— 11 mins læsetid

Oplev nordlyset: 15 af de bedste steder

10 af de bedste græske øer du bør besøge
— 8 mins læsetid

10 af de bedste græske øer du bør besøge

Tips & tricks Vis alle
Roadtrip: Det bedste af Tyskland
— 12 mins læsetid

Roadtrip: Det bedste af Tyskland

5 familievenlige efterårsdestinationer
— 4 mins læsetid

5 familievenlige efterårsdestinationer