Find ud af hvornår du skal booke din næste rejse.

Der findes faktisk et perfekt tidspunkt at rejse på. Vores værktøj Bedste Rejsetidspunkt bruger din hjemby, destination og længde på rejse til at vælge, hvornår du skal rejse, og hvornår du kan booke til den bedste pris. Start med at udfylde dine rejsedetaljer, så klarer vi resten.

Bedste Rejsetidspunkt

Metode

 • Beregning: vores anbefaling

  Vores anbefaling af rejsemåneden udregnes på baggrund af fire faktorer: gennemsnitlige flypriser, popularitet, gennemsnitstemperatur og gennemsnitlig nedbørsmængde. Flypriser, popularitet og nedbørsmængde rangerer omvendt – jo lavere jo bedre. De optimale værdier for gennemsnitstemperatur udregnes på baggrund af medianen for destinationen. Dette er referencepunktet, når differencen udregnes for hver måned. Jo mindre forskel, jo højere ryger måneden op på skalaen for anbefalinger. Faktorerne flypriser og temperaturer vægter dobbelt så meget som popularitet og nedbør. Skulle data for nogle af faktorerne være utilgængelige, er anbefalingen baseret på de andre tilgængelige faktorer.

 • Data: flypriser

  Priserne er estimater baseret på analyser af nuværende og tidligere minimumspriser for en tur-retur for én rejsende på Economy. Priserne inkluderer månedlige gennemsnit såvel som de højeste og laveste procentsatser i intervaller af ti for hver rejselængde. Med vores data prøver vi at forudsige fremtidige mindstepriser – estimaterne kan variere og skal anses som en overordnet indikation og vejledning.

 • Data: hotelpriser

  De overordnede analyser af hotelpriser er baseret på vores egne søgedata fra de sidste 3-4 dage. Analyserne bliver opdateret en gang om dagen. For at estimere overnatningsprisen for et standard dobbeltværelse på et 3-stjernet hotel regner vi ikke de 10% højeste og de 10% laveste priser med på en given destination. Hvis der mangler analyser, betyder det, at vi ikke har nok data fra de sidste 3-4 dage til en given destination til at kunne komme med et troværdigt prisskøn.

 • Data: popularitet

  Månedligt estimat for menneskemængde for hver destination fastsættes på baggrund af fly- og hotelsøgningsdata. Dette inkluderer den allerseneste datahistorik fra de to sidste år. Denne historik opdateres på månedlig basis. Data analyseres ved at identificere de to måneder med flest antal søgninger, hvilket indikerer periode(r) med flest besøgende.

 • Data: vejr

  Vejrdata hentes fra en tredjeparts website, Weatherbase, og er ikke blevet verificeret af momondo. Månedlige gennemsnitstemperaturer og data om nedbør er baseret på historiske indsigter fra de seneste 102 år. Data fra Weatherbase opdateres i realtid fra Census Bureau i USA og andre databaser verden over.

 • Data: bedste tidspunkt at booke

  Analyser af, hvornår det er det bedste tidspunkt at booke, kommer fra vores interne datasøgningshistorie. Søgedata fra det seneste år sammenregnes på baggrund af den daglige forskel mellem afrejsedato og søgedato fra 0 til 183 dage (ca. 6 måneder frem er det tidligste, og en uge frem er det seneste, vi tager i betragtning), da vi tager medianen af hotelpriser for hoteller med 3 eller færre stjerner og flypriser på economy. Minimumspriserne og de tilsvarende dages forskel fastslåes for at estimere de bedste tidspunkter at booke flybilletter til den specifikke rute og hoteller til den specifikke destinationsby. De underliggende data bliver opdateret hver uge. Hvis der mangler analyser, er det fordi, at ruten eller destinationsbyen varierer mindre end 80 datapoint pr. dag, og så kan vi ikke generere pålidelige estimater.