DiscoverNyheder

Danskernes foretrukne rejsemål denne sommer

Så er det endnu en gang blevet sommer og dermed tid til sommerferie for de flestes vedkommende. Men kommer danskernes sommer til at stå på badeferie, storbyferie, vandreferie eller noget helt fjerde? Det kan du få svar på her. Vi er nemlig dykket ned i statistikkerne fra vores søgemaskiner og er fundet frem til danskernes drømme for sommerferien 2019.

Danskerne vil have sol, kultur og storby

Danskernes fem foretrukne rejsemål for flyrejser i 2019 er:

 1. Malaga
 2. Bangkok
 3. Palma de Mallorca
 4. New York
 5. Barcelona

Hvad er opskriften på den perfekte sommerferie? Ifølge danskernes søgninger på flyrejser skal sol, kultur og storby som minimum indgå. Det er i hvert fald tilfældet ved fire af de mest søgte rejsemål på momondo. Malaga topper listen for danskernes foretrukne rejsemål for flyrejser for andet år i streg og kan sætte flueben ved alle tre kriterier.

Havnebyen på spanske Costa del Sol kombinerer fantastiske strande og strålende solskin med bymæssig atmosfære og unikke kulturoplevelser. Her står programmet på solbadning og vandsjov på stranden, beundring af den lokale Pablo Picassos værker på Museo Picasso efterfulgt af cykeltur på strandpromenaden. Afslut en dag under solen med friskfangede stegte sardiner på en charmerende strandrestaurant eller en overdådig middag på en Michelin-restaurant.

Fly til Mallorca Hotel på Mallorca

Natur og whisky trender for flyrejser

Danskernes fem mest trendende rejsemål for flyrejser i 2019 er:

 1. Edinburgh
 2. Tokyo
 3. Luqa
 4. Praq
 5. Napoli

Det rejsemål, der trender mest, når danskerne skal booke årets sommerferie, er Edinburgh. Antallet af søgninger på flybilletter til den skotske hovedstad er nemlig steget med hele 48% siden sidste sommer. Edinburgh og Skotland falder ikke just inden for rammerne for den traditionelle badeferie, som de fleste ellers normalt foretrækker. Men måske det er netop derfor, den skotske hovedstad har fanget danskernes interesse, når årets sommerferie skal planlægges.

Den fortryllende middelalderby byder på unikke oplevelser og attraktioner som det majestætiske Edinburgh Castle, livlige Grassmarket, charmerende Dean Village og naturligvis nationaldrikken whisky på samtlige pubs i byen. Og så må vi ej forglemme den storslåede natur lige uden for byen, som du vil have rig med mulighed for at opleve i de lunere sommermåneder.

Fly til Edinburgh Hotel i Edinburgh

Shopping, museer og West End

Danskernes foretrukne rejsemål for hotelovernatninger i 2019 er:

 1. London
 2. Palma de Mallorca
 3. Paris
 4. Barcelona
 5. Rom

Det er ikke kun strand og natur, der topper listerne denne sommer. Når det kommer til hotelovernatninger, er det nemlig europæiske storbyer, der er blandt danskernes fem foretrukne rejsemål i sommerferien. London er favoritten over dem alle. Shopping i verdensklasse, musicaloplevelser uden lige på West End, fantastiske museer, et kæmpe udvalg af spisesteder, charmerende nabolag og ikke mindst budgetvenlige flybilletter er opskriften på den perfekte storbyferie i London, uanset om du blot har en weekend eller en hel uge til rådighed.

Fly til London

Fantasy-serie trender for hotelovernatninger

Danskernes mest trendende rejsemål for hotelovernatninger i 2019 er:

 1. Luqa
 2. Hua Hin
 3. Sevilla
 4. Istanbul
 5. Split

En destination, der har vækket danskernes interesse i år, er Malta. Det tyder det i hvert fald på, når vi ser nærmere på tallene fra vores undersøgelse. Antallet af hotelsøgninger i Luqa, hvor Maltas internationale lufthavn ligger, er nemlig steget med intet mindre end 297%. Men hvordan kan man andet end at blive forelsket i de billedskønne maltesiske øer midt i det varme Middelhav. Her har du Den Blå Lagune med sit krystalklare vand og kridhvide sandstrand, forhistoriske templer og et udsøgt køkken. Der er især mange gode grunde til at besøge Malta netop nu.

I 2018 var Maltas hovedstad, Valetta, udvalgt til en af Europas kulturhovedstæder, hvilket også kan mærkes på bybilledet i år. I Valettas gamle byhuse er der åbnet væld af fine boutiquehoteller, mens byens restaurantscene er spækket med nye, spændende spisesteder. Uden for byerne finder du Maltas fabelagtige natur, som er en populær kulisse i store Hollywood-produktioner. Måske du kan genkende nogle steder fra historiske Hollywood-film og ikke mindst HBO-succesfulde fantasy-serie, der blandt andet er blevet indspillet i Malta.

Fly til Malta Hotel i Malta