De smukkeste byer i Italien: Her er stederne, du bør opleve

Vi kender mest Italiens fantastiske kultur, gode stil og lækre madkultur fra populære storbydestinationer som Rom, Milano og Venedig. Fantastiske steder, som af gode grunde er meget populære. For en mere autentisk og forførende oplevelse anbefaler vi, at I søger imod mindre og mere ukendte steder i Italien. Hvor ferieoplevelsen bliver mere autentisk, rolig og for at sige det ærligt – overskuelig.

Her er vores rejsetips til unikke italienske perler. Byer, som vil være perfekte, til en alternativ rejse til Italien. Steder, hvor I slipper for overdreven turisme og som I kan vælge imellem ud fra jeres feriedrømme. Vil i helst til den idylliske italienske Riviera, til naturskønne bjerge og søer i NordItalien eller måske til en lille drøm af en middelalderby på Sicilen?

Bergamo

Bergamo har det med at blive overset af turister, fordi de tager til modebyen Milano eller besøger andre populære byer i nærheden ved Comosøen. Det betyder, at I kan få Bergamo lidt mere for jer selv. Bergamo i de norditalienske bakker er en af de hyggeligste større byer i Norditalien.

Piazza Vecchia, den gamle plads, er simpelthen et dejligt sted at være, og sådan er byen generelt velkommende og indbydende. I byen er der masser af charmerende små gader, hvor I kan få hjemmelavet italiensk is (gelato), nyde det skønne vejr og udsigten over byen og bakkerne.

Bergamo er et perfekt udgangspunkt for at opleve fantastiske destinationer i Lombardiet. En tur nordpå til Therme de Pellegrino, eller en biltur langs den billedskønne Comosø (Lago de Como). En storbytur til Milan er også oplagt, hvis der ikke skal gå helt natur og frisk luft i ferien.

Bergamo ligger 75 minutters kørsel fra Milano.

Flybilletter til Milano Find hotel i Bergamo

Gabicce Mare

På østsiden af Italien ligger det adriatiske hav, med Kroatien, Slovenien og Albanien på den anden side. Her er der en lang række fantastiske kystbyer, hvor Venedig uden tvivl er den mest berømte. Kører I sydpå langs kysten fra VEnedig vil I opleve at alt virker meget lokalt, og at kysten er et fristed for italienske familier og hvor strandene er prydet med farvede parasoller, der markerer de forskellige strande.

Der er især et sted langs kysten, som har en særlig charme og skiller sig ud fra mængden. I Gabicce Mare kan I gå til idylliske afsidesliggende bugte, som Fiorenzuola di Focara and Casteldimezzo, hvor I får en mere autentisk og uspoleret naturoplevelse.

Der er masser at tage sig til langs kysten ved Gabicce Mare, som især inkluderer at spise episk italiensk seafood. Udover det er der et imponerende slot ved navn Castello di Gradara eller en tur til San Marino i bjergene. En mikrostat med en smuk befæstet middelalderby, som for nemhedens skyld også hedder San Marino.

Gabicce Mare ligger to timers kørsels fra Bologna (tætteste storby) og 45 minutter fra San Marino.

Flybilletter til Bologna Find hotel i Gabicce Mare

Pisciotta

I Salerno i Syditalien ligger Italiens måske bedste ukendte kystby. Der er tale om en om den smukke lille by Pisciotta. Byen ligger smukt på en bakke et lille stykke fra havnen, hvor der er en smuk strand med en endnu smukkere udsigt.

I den gamle by med sine smalle gader og pastelfarvede huse er der smalle gyder, der fører til små pladser (piazza), hvor der sidder gamle mænd med hat og drikker espresso og spiller kort.
Byen og stranden har hver deres charme og gør den lille by til en perfekt destination, for jer der elsker smuk natur, autentisk kultur og afslapning på stranden.

Pisciotta ligger i Syditalien ca. to timers kørsel syd for Napoli, pizzaens fødeby, og Pompeii, som ligger i vulkanen Vesuvs skygge. I Pompeii kan I opleve de forstenede mennesker fra vulkanudbruddet 79 år før kristus.

Flybilletter til Napoli Find hotel i Gabicce Mare

Portovenere

På den italienske riviera ligger en kyststrækning med fem små byer, der kaldes Cinque Terre, som er på Unescos verdensarvsliste. Der kan derfor godt være lidt for mange mennesker. Vi anbefaler at I besøger Portovenere, som minder meget om de andre byer, men som man ikke kan komme til med tog, og som derfor er langt mere fredfyldt og lækkert.

Portovenere ligger ligesom Cinque Terre på den italienske Riviera, der strækker sig helt over til den franske grænse tæt på Nice. Portovenere og Cinque Terra er kendte for huse i fantastiske farver, vingårde og huse, som er klemt sammen på klipperne, der strækker sig ud over havet. Der er smukke små bugte med imponerende sejlskibe og fiskekuttere, der ligger og skvulper i den blå vand.

Portovenere er en ikke-turistet idyllisk lille havneby med smukke huse og en vidunderlig stemning. Herfra kan I nemt besøge Porto Venere Regional Natural Park hvor der er smukke vandreruter, dykning og dyreliv. I byen ligger den smukke gotiske kirke St. Peter’s Kirke og I kan se det storslåede gamle slot Castello Doria, hvorfra der er en skøn udsigt over bugten.

Portovenere ligger på den italienske Riviera ca. to timers kørsel fra Firenze.

Flybilletter til Napoli Find hotel i Portovenere

Trieste

Et af de måske fedeste steder at besøge i Italien er den undervurdere havneby Trieste. Havnen i Trieste bobler af liv, har en fantastisk historie og så er der mange der vil sige, at det er det bedste sted i Italien at nyde en kop kaffe.

Hverdagslivet i Trieste har en underfundig lethed over sig, fordi de lokale har en særlig tilgang til livet, der smitter. Her er et udeliv og en passion for at være sammen og nyde en aperitivo i solen, som man kun kan elske. De nyder livet ligegyldigt om det er sommer eller vinter, om det er på en parkeringsplads eller på stranden.

Fordi Trieste er en grænseby har den ofte været besat i forbindelse med krige helt tilbage fra det gamle romerige. Derfor er byen præget af mange forskellige kulturer, som afspejler sig i arkitekturen, menneskerne og stemningen.

I byen kan I se Europas største synagoge, og det meget fascinerende krigsmusuem, der hedder Krigsmuseet for Fred “Diego de Henriquez”, der har en meget rørende personlig fortælling bag sig. Trieste ligger mod øst tæt på den slovenske grænse, to timers kørsel fra Venedig.

Flybilletter til Trieste Find hotel i Trieste

Ragusa & Cefalù

Vi må ikke glemme Sicilien. Populære Sicilianske byer som Taormina er ofte overrendte. Vi anbefaler derfor at I vender næsen mod Ragusa og Cefalu.

Ragusa er en historisk by, der ligger på en bakketop i den sydøstlige del af Sicilien. Området er kendt for sublim mad, barok arkitektur og bjergtagende natur. I byen ligger blandt andet den barokke Duomo di San Giorgio. En volumniøs og rigt udsmykket kirke. Fra Giardino Ibleo, en skøn park i byen med kirker og springvand, er der en fantastisk udsigt ud over området.

Cefalu er en lille del af den Sicilianske kyst, der fastholder sin traditionelle charme på trods af en rivende udvikling. Cefalu er en pragtfuld middelalderby, som især er kendt for sin store normanske katedral fra 1200-tallet. Byen ligger helt ned til vandet og er billedskøn fra alle vinkler og kanter med de gyldenbrune huse, der ligger helt ned til stranden og det krystalblå vand. Alene af den grund må det være en af de bedste italienske kystbyer at besøge på en utraditionel ferie til Italien.

Flybilletter til Sicilien Find hotel på Sicilien

Flere rejseguides til Italien