DiscoverRejseanbefalinger

De 10 bedste alternative storbyferier

Hvis vi siger storbyferie, hvilke byer tænker du så på? Er det byer som Paris, Berlin, Firenze og Dublin du først kommer i tanker om? I så fald er det måske ikke så underligt, for det er ofte destinationer som disse der rejses til, når vi skal på storbyferie. Men det er bestemt ikke de eneste valgmuligheder du har. Læs med herunder hvor vi kommer med forslag til 10 destinationer, der alle er fantastiske alternativer til deres mere kendte nabobyer.

 

Cork i stedet for Dublin

Spis dig mæt i lækkerier på en storbyferie til Cork Dublin var vært for dronning Elizabeth og hendes følge tidligere på året, men det var Cork, den næststørste by i Irland, der gav hende den varmeste velkomst. Den hyggelige, kompakte by ved bredden af floden Lee byder på et væld af pubber (se efter Blarney Blonde og Rebel Red på fad) og restauranter, hvor man kan opleve Corks særlige madglæde. Da dronningen var på visit, besøgte hun blandt andet det engelske marked – en seværdighed, der giver et indblik i den lokale kost, hvor kallun, blodpølse og krydret oksekød blot er nogle af delikatesserne.

Find flybilletter til Cork

Antwerpen i stedet for Brügge

Besøg Antwerpen med den smukke og historiske middelalder bymidte Brügge er lige så indbydende som en æske chokolade – der er kanaler og gavlhuse, og der dufter skønt af chokolade næsten hele året rundt. Men der er også alt for mange turister. I Antwerpen, som ligger omtrent 100 km længere mod øst, er der en magisk bymidte fra middelalderen, mere end 80 museer og kirker, der er proppet med mesterværker, og væsentligt færre turister. Denne storby er også centrum for diamanthandlen i Belgien, og et besøg i byens største diamantbutik (Diamondland) vil ikke blot gøre dig klogere på, hvordan diamanterne bliver skåret, slebet og klassificeret, men måske også lette din bankkonto for flere hundrede euro.

Find flybilletter til Antwerpen

Avignon i stedet for Paris

Skift Paris ud med Avignon på din næste storbyferie, du vil ikke fortryde det! Glem romantiske Paris. Avignon var engang pavesæde, og det er stadig et must at se det storslåede gotiske Palais des Papes. Byen byder desuden på fæstningsmure fra middelalderen, brolagte pladser, pudsige museer og markeder. Og så ligger denne storby ved bredden af floden Rhône, hvor der dufter af lavendler og klimaet er skønt og solrigt.

Find flybilletter til Avignon

Bilbao i stedet for Barcelona

Overvej at besøge Bilbao i stedet for endnu en tur til Barcelona Barcelona er en af de mest cool storbyer i verden med sin festglade lokalbefolkning, magiske arkitektur og legendariske fodboldklub, men der kan godt blive lidt for trængt, så vi tager til Bilbao i stedet. Her i hjertet af Baskerlandet er de rige traditioner fusioneret med det moderne (tak for det, Peggy Guggenheim), hvilket har skabt en meget inspirerende storby. Når du har set dig mæt i kunst, er det tid til at spise dig mæt i pintxos, som er de tapas, der bliver serveret i denne del af Spanien, og skylle det hele ned med et glas eller to af en kraftig lokal vin.

Find flybilletter til Bilbao

Cesky Krumlov i stedet for Prag

Søger du et alternativ til Prag? Så overvej den smukke by Cesky Krumlov

Nu hvor Prag nærmest er blevet synonym med larmende ungdomsfester, synes vi, at Cesky Krumlov er et bedre valg til en forlænget weekend. Byen står på UNESCO’s verdensarvsliste og er karakteriseret ved sine røde hustage og robuste bygninger i renæssancestil samt det imponerende slot, der troner over det hele. Cesky Krumlov bugner af kunstgallerier og restauranter, hvor man kan smage på det solide tjekkiske køkken.

Find flybilletter til Tjekkiet

Köln i stedet for Berlin

Besøg smukke Köln når du vil på en alternativ storbyferie i Tyskland

Brandenburger Tor i Berlin er en ikonisk seværdighed, men vi vil hellere til Köln, hvor man kan klatre op ad de 509 trin i domkirkens tårn og bagefter belønne sig selv med øl og chokolade – to ting de er virkelig gode til at lave i Köln. Den tredje ting, byen mestrer, er at arrangere julemarkeder. Hen mod slutningen af november bliver der opstillet boder på byens syv markedspladser, sat blus under den krydrede vin, bagt honningkager til den store guldmedalje og sat gang i salget af de mest julede ting, man kan forestille sig.

Find flybilletter til Köln

Göteborg i stedet for Stockholm

Glem alt om Stockholm og tag i stedet en smut til smukke Göteborg

Sveriges hovedstad Stockholm er en drøm for enhver fotograf. Byens 14 øer, der er forbundet med hinanden med broer og færger, fremstår som en charmerende fusion af middelalderlig og moderne arkitektur. På vestkysten ligger storbyen Göteborg, der er mindre og venligere med et strejf af noget bohemeagtigt. Gå på opdagelse på Avenyn, der ligesom Ramblaen i Barcelona er fyldt med butikker og restauranter, og snup en kop kaffe og noget sødt på vejen.

Find flybilletter til Göteborg

Perugia i stedet for Rom

Storbyferie til hyggelige og historiske Perugia i Italien

Rom – den evige stad – er et fast punkt på listen over de steder, man er nødt til at se, inden man dør. Men Umbriens hovedstad Perugia har lige så god fornemmelse for kunst som Rom og en eventkalender, der er næsten lige så proppet. Perugia er en anerkendt kunstby med smukke gamle bygninger, som f.eks. San Lorenzo-katedralen og rådhuset Palazzo dei Priori. Hvis man bevæger sig rundt i byen til fods, bliver man belønnet med et varieret gadebillede, og det er samtidig en god måde at komme af med kalorierne fra de lokale Perugia- og Baci-chokolader.

Find flybilletter til Perugia

Sankt Petersborg i stedet for Moskva

Besøg smukke Sankt Petersborg i stedet for Moskva

Moskvas farverige kirker med deres løgformede kupler kan slet ikke sammenlignes med Sankt Petersborgs hvirvlende pragt. Byen var Peter den Stores “vindue mod Europa” og er opført i en smuk europæisk stil. Med sine mere end 500 broer samt Eremitagen, Isak-katedralen og Opstandelseskirken trækker Sankt Petersborg spor tilbage til zartidens Rusland.

Find flybilletter til Sankt Petersborg

Utrecht i stedet for Amsterdam

Oplev Utrecht by night og nyd synet af de hyggelige kanaler og oplyste, gamle huse Amsterdam har sine kanaler og vilde fester, men Utrechts 30.000 studerende giver den en meget mere cool atmosfære. En af de mest populære ting at gøre på en weekendtur til denne storby er at bestige det 112 m høje Domtoren, som er det højeste kirketårn i Nederlandene. Når vejret tillader det, kan man se helt til Rotterdam og Amsterdam. Hvis du har småfolk på slæb, vil en tur til Miffy-statuen på Nijntjepleintje-pladsen og Dick Bruna Huis i Centraal Museum helt sikkert skabe glæde.

Find flybilletter til Utrecht

Vil du have flere anbefalinger til storbyferier? Så får du her vores tips til hvilke storbyer du skal besøge i efteråret, samt forslag til 4 fantastiske interrail ruter der tager dig gennem Europas skønne byer.
Relateret