Rejseguide til Lviv

Oplev det bedste af Lviv, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Lviv

Lviv ligger i det vestlige Ukraine og betragtes som landets kulturelle hovedstad. Takket være sine gamle paladser, palæer og smukke grønne alleer og minimale indflydelse fra sovjettiden har byen bevaret en klassisk skønhed og sit historiske centrum. Det gør Lviv til et populært turistmål. Byen er desuden kendt for sine mange løvestatuer, som du finder over hele byen.

Valutaukrainsk grynia
Befolkning717.803
SprogRussisk, Ukrainsk

Gratis oplevelser i Lviv

  • Du har mulighed for flere gratis oplevelser i Lviv. Du kan med fordel starte med en gratis byvandring i Lvivs gamle bydel, hvor du begynder på markedspladsen Rynok. Her vil en guide tage dig med rundt blandt de mange flotte og forskelligfarvede facader og historiske steder.
  • Lviv er kendt som et spændende sted, hvis man interesserer sig for kirker. Der er nemlig mange af dem. En af de mest spektakulære kirker er Den Latinske Katedral, som med sit flot dekorerede kirkerum overstråler de fleste andre.
  • Tag en gåtur op på slotsbakken Visokyi Zamok. Navnet betyder "det høje slot", men du finder dog ikke andet end nogle få ruiner. Til gengæld får du en dejlig vandretur og en rigtig god udsigt.
  • Trænger du til at slappe af fra byens vrimmel, kan et besøg i Stryisky parken anbefales. Her kan du blandt andet besøge parkens botaniske drivhus eller slappe af med en bog.

Hvornår er det bedst at tage til Lviv?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

970 kr. - 5.964 kr.

Temperatur

-3 - 18 °C

Nedbør

30 - 90 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Lviv i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 18 °C og maksimum kan komme op på 24 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -6 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Lviv i juli, hvor nedbøren er på omkring 90 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt januar, hvor der i gennemsnit kun falder 30 mm regn.


Bæredygtige rejser i Lviv

  • Vil du opleve bæredygtig turisme i Lviv kan du nemt gå rundt i byens centrum, eller også kan du benytte den offentlige transport. Faktisk har Lviv et godt net af busser og sporvogne, og du kan som regel købe din billet direkte hos chaufføren.
  • Midt i Lviv ligger Hotel Ibis Lviv Center, som er et hotel med en skarp miljøvenlig profil. Det lille hotel ligger centralt i byen og i nærheden af både lufthavn og togstation.
  • Vil du gerne spise bæredygtigt, kan du med fordel gå efter restauranter og spisesteder, der serverer lokal mad og har fokus på klimavenlige eller vegetariske retter. For eksempel Amadeus som serverer lokal ukrainsk mad, eller Green som har fokus på vegansk mad.
  • Lvivs smukke og gamle historiske bydel, hvor du ikke finder huse højere end tre etager, er optaget på UNESCOS verdensarvsliste og skal helt klart udforskes til fods. Med eller uden guide.

Ofte stillede spørgsmål

De anbefalede lufthavne ved rejser til Lviv er Lufthavn: Lviv Danylo Halytskyi Intl og Lufthavn: Ivano-Frankivsk Intl.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Lviv i juli, hvor det bliver op til 18 °C med maksimumtemperaturer på op til 24 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring -3 °C, som kan falde helt ned til -6 °C.

Juli plejer at være den mest regnfulde måned på året i Lviv, hvor nedbøren er på omkring 90 mm.

Besøgende opholder sig normalt 4 dage i Lviv i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Lviv for omkring 322 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Lviv