Rejseguide til Porto

Oplev det bedste af Porto, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Porto

Porto er en havneby, der måske bedst af alt er kendt for sin store produktion af portvin. I den historiske by kan du nyde arkitektoniske mesterværker, moderne kunstmuseer, samt et hav af lækre restauranter og barer, hvor det selvfølgelig er muligt at nyde et enkelt glas portvin eller to.

Valutaeuro
Befolkning249.633
SprogPortugisisk

Oplevelser i Porto

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Porto

Gratis oplevelser i Porto

  • En af de bedste gratis oplevelser i Porto er en simpel gåtur igennem det historiske kvarter Ribeira. I det ikoniske havneområde kan du med fordel fare vild i de gamle og hyggelige gader.
  • Elsker du bøger eller blot imponerende indretning, bør du besøge Livraria Lello. Den smukke bogbutik er over hundrede år gammel og har en næsten ligeså rig historie, som de mange bøger på hylderne, og er bestemt et besøg værd selv uden at købe noget.
  • På en bakketop midt i byen ligger den flotte have Jardim do Palacio de Cristal, som altid har gratis entre. Her kan du nyde de grønne omgivelser, samt en storslået udsigt over hele Porto.
  • Porto er en kystby, og derfor er du aldrig langt væk fra en skøn badetur. Tag en tur til stranden Matosinhos, og nyd en rolig stund, samt en forfriskende dukkert i Atlanterhavet.

Hvornår er det bedst at tage til Porto?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.637 kr. - 6.711 kr.

Temperatur

9 - 20 °C

Nedbør

18 - 195 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Porto i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 20 °C og maksimum kan komme op på 25 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 5 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Porto i december, hvor nedbøren er på omkring 195 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 18 mm regn.


Bæredygtige rejser i Porto

  • Det er ikke svært at finde turistbureauer, som tilbyder gode muligheder for bæredygtig turisme i Porto. I byen er der nemlig mange grønne rundvisninger både til fods, på cykel og endda i kajak.
  • Vegansk, økologisk og lokalt er tre ord, som beskriver baren Apuro. Det er også præcis det du kan forvente af de retter og øl, som serveres i den hyggelige bar.
  • Nyd et ophold på Neya Hotel, der ligesom resten af byen, prioriterer bæredygtig og ansvarlig turisme. På hotellet forenes design og teknologi for at beskytte dets grønne værdier.
  • Gå på jagt efter glemte skatte i Mon Pere Vintage. I den proppede vintagebutik kan du finde tøj, som er godt for både din stil og samvittighed.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Porto?

Den bedste lufthavn at flyve til i Porto er Porto Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Porto?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Porto i juli, hvor det bliver op til 20 °C med maksimumtemperaturer på op til 25 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 9 °C, som kan falde helt ned til 5 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Porto?

December plejer at være den mest regnfulde måned på året i Porto, hvor nedbøren er på omkring 195 mm.

Hvor langt skal et ophold i Porto være?

Besøgende opholder sig normalt 20 dage i Porto i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Porto?

Ja, du kan leje en bil i Porto for omkring 171 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Porto?

Sao Pedro da Afurada, Paranhos og Mafamude er steder, du kan besøge på en rejse til Porto.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Porto