Rejseguide til Athen

Oplev det bedste af Athen, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Athen

Athen er en by, der byder på en lang og rig historie, solrige strande og moderne storbyliv. I den stemningsfulde hovedstad kan du tilbringe dagene med at fare vild i de årtusinder gamle seværdigheder og bruge dine aftener på at opleve byens kulturelle og kulinariske scene.

Valutaeuro
Befolkning664.046
SprogGræsk

Oplevelser i Athen

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Athen

Insidertips om Athen

De bedste artikler med oplysninger om Athen skrevet af vores rejseeksperter

Gratis oplevelser i Athen

  • Lær mere om Athens historie på en af byens underholdende og gratis guidede gåture. I løbet af nogle timer vil lokale guide dig igennem den smukke hovedstad og vise dig nogle af byens mindre velkendte seværdigheder.
  • Blandt de mange gratis oplevelser i Athen, er der byens botaniske have Diomedes, som ligger i byens vestlige forstad. Her kan du bruge timevis på at udforske havens over 500 forskellige planter og træer.
  • I byens mange forstæder, som ligger langs med den athenske riviera, har du let adgang til forskellige sandstrande. De smukke og offentlige naturområder er ideelle til en afslappende pause væk fra det travle centrum.
  • I Athen er der et hav af forskellige museer og små kapeller, som der er gratis at besøge. Et af dem er det Hellenistiske børnemuseum, hvor der er plads til at de små rigtigt kan udfolde sig.

Hvornår er det bedst at tage til Athen?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.816 kr. - 7.388 kr.

Temperatur

10 - 28 °C

Nedbør

5 - 64 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Athen i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 28 °C og maksimum kan komme op på 32 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til 7 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Athen i december, hvor nedbøren er på omkring 64 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt juli, hvor der i gennemsnit kun falder 5 mm regn.


Overnatning i Athen

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Bæredygtige rejser i Athen

  • Dyrk bæredygtig turisme i Athen mens du rejser vidt omkring med offentlig transport. Med den hurtige metro eller en af de mange buslinjer, der findes overalt i byen, kan du let besøge centrale steder i Athen eller i de omkringliggende forstæder.
  • Det er let at holde sig til en grøn diet i Athen. På de mange autentiske restauranter kan du nyde et hav af klassiske vegetariske retter og måske endda slutte dagen af med en vegansk is på Cats & Monsters.
  • Fald i søvn med god samvittighed. Athen byder på mange gode hoteller og et af dem er Green Suites Hotel, der stiligt kombinerer moderne faciliteter med et miljøvenligt design.
  • Byen huser mange talentfulde designere og kunstnere, som gør det muligt at nyde en bæredygtig shoppetur i Athen. I den lille café Shedia Home kan du finde både god kaffe og små kunstværker, der er lavet af byens mest udsatte grupper.

Ofte stillede spørgsmål

Folk kan godt lide at bo i Plaka, Neos Kosmos eller Kolonaki, når de er i Athen. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Thiseio eller Exarcheia.

De anbefalede lufthavne ved rejser til Athen er Lufthavn: Athen Intle, Lufthavn: Mikonos og Lufthavn: Skiathos.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Athen i juli, hvor det bliver op til 28 °C med maksimumtemperaturer på op til 32 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 10 °C, som kan falde helt ned til 7 °C.

December plejer at være den mest regnfulde måned på året i Athen, hvor nedbøren er på omkring 64 mm.

Ja, du kan leje en bil i Athen for omkring 188 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Kesariani, Tavros og Dafni er steder, du kan besøge på en rejse til Athen.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Athen