Rejseguide til Aalborg

Oplev det bedste af Aalborg, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Aalborg

Aalborg er en af Nordjyllands mest charmerende byer og byder på noget for enhver rejsende. Store som små kan nyde de mange oplevelser i denne historiske havneby. Aalborg er placeret ved Limfjordens sydligste bred, hvorfor byen byder på lange sommernætter og hyggelige vintre. I de koldere måneder byder den historiske midtby på masser af autentisk charme, og om sommeren fungerer den som den perfekte destination for dig, som vil have boblende bystemning, badeferie og historiske oplevelser.

Valutadansk krone
Befolkning122.219
SprogDansk

Gratis oplevelser i Aalborg

  • Det er helt gratis at gå en tur op på Salling Rooftop i Aalborg. Herfra kan du nyde et hvil med udsigt over store dele af byen.
  • Kirker som Vor Frue Kirke og Budolfi Domkirke er åbne i dagtimerne, og de inviterer ofte besøgende på gratis kulturelle begivenheder og spændende rundvisninger.
  • Ingen tur til Aalborg uden en tur ned af den ikoniske Jomfru Ane gade. Gåturen kan nemt gøres i forbindelse med byens andre spændende serværdigheder.
  • Tæt ved Aalborg findes et af Danmarks unikke fortidsminder, Lindholm Høje, der på grund af det nordjyske klima er bevaret for eftertiden.
  • Vestre Fjordpark lige udenfor midtbyen er Aalborgs mest populære friluftsbad, og det er åbent hele året.

Hvornår er det bedst at tage til Aalborg?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

447 kr. - 4.258 kr.

Temperatur

0 - 16 °C

Nedbør

20 - 60 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Aalborg i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 16 °C og maksimum kan komme op på 20 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -2 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Aalborg i juli, hvor nedbøren er på omkring 60 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 20 mm regn.


Sådan kommer du til Aalborg

Se de forskellige rejsemuligheder til Aalborg samt de bedste tilbud, som for nylig er fundet af momondos brugere
Scandinavian Airlines
24. nov.
BOS07:00Boston Logan Intl
18t. 55min.
2 stop
AAL01:55Aalborg
2. dec.
AAL12:45Aalborg
27t. 40min.
1 stop
BOS16:25Boston Logan Intl
4.615 kr.
Find lignende
Scandinavian Airlines
20. dec.
BOS11:38Boston Logan Intl
16t. 42min.
2 stop
AAL04:20Aalborg
8. jan.
AAL05:15Aalborg
11t. 10min.
1 stop
BOS16:25Boston Logan Intl
6.410 kr.
Find lignende
Scandinavian Airlines
20. dec.
BOS11:38Boston Logan Intl
35t. 07min.
2 stop
AAL22:45Aalborg
8. jan.
AAL11:55Aalborg
31t. 36min.
2 stop
BOS19:31Boston Logan Intl
7.060 kr.
Find lignende

Bæredygtige rejser i Aalborg

  • I Aalborg kan du se det meste med den kollektive traffik. Busserne forbinder flere af byens mest populære seværdigheder med den spændende bymidte.
  • Hvis du vil bo bæredygtigt i Aalborg, kan du besøge hoteller som Zleep Hotels, der benytter mange økologiske produkter og også gror miljøvenlige planter på hotellets tag.
  • I Aalborg finder du veganske restauranter som VeganDóttír og Restaurant ubat. Du finder komplette økologiske frokoster og aftensmåltider på restaurant We Feat i bymidten.
  • Byen har masser af grønne områder til dig med fokus på bæredygtig turisme i Aalborg. De mange grønne parker som Kildeparken, Jomfru Ane Parken og Østre Anlæg giver rig mulighed for en pause i det grønne.

Ofte stillede spørgsmål

De anbefalede lufthavne ved rejser til Aalborg er Lufthavn: Billund, Lufthavn: Aalborg og Lufthavn: Aarhus.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Aalborg i juli, hvor det bliver op til 16 °C med maksimumtemperaturer på op til 20 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 0 °C, som kan falde helt ned til -2 °C.

Juli plejer at være den mest regnfulde måned på året i Aalborg, hvor nedbøren er på omkring 60 mm.

Besøgende opholder sig normalt 5 dage i Aalborg i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Aalborg for omkring 426 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Nørresundby og Gistrup er steder, du kan besøge på en rejse til Aalborg.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Aalborg