Rejseguide til Helsinki

Oplev det bedste af Helsinki, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Helsinki

Helsinki er en smuk by, som er kendt for sit spændende køkken og den meget venlige befolkning. Byen er tæt forbundet med de mange omkringliggende øer i de mange søer og har flere grønne åndehuller midt i den energiske bystemning. Der er mange ting at udforske i Helsinki for både store og små.

Valutaeuro
Befolkning558.457
SprogFinsk, Svensk

Oplevelser i Helsinki

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Helsinki
Helsingin tuomiokirkko
Helsingin tuomiokirkko

Helsingin tuomiokirkko er også kendt som Helsinki Katedral, og det er et storslået bygningsværk, du ikke må snyde dig selv for at opleve. Det er med tiden blevet en af de mest ikoniske bygninger i den finske hovedstad, og ankommer du med båd fra en af de omkringliggende øer, får du mulighed for at se kirken fra vandet.

Temppeliaukio Church
Temppeliaukio Church

De historieinteresserede bør tage forbi Temppeliaukio-kirken i bydelen Töölö. Kirken er bygget ind i sten og har en helt unik arkitektur, der hvert år tiltrækker mange besøgende.

Gratis oplevelser i Helsinki

  • Du finder masser af gratis oplevelser i Helsinki. Byen er kendt for sine udsigtspunkter, der alle kan nås til fods. Se byen fra blandt andet Uspenski Katedralen, som er placeret på toppen af en bakke på øen Katajanokka.
  • I hjertet af Helsinki finder du Töölönlahti sø, der ligger omkranset af grønne parker og vandreruter.
  • Store og små kan mærke magien i Finlands Nationalbibliotek. Dette gamle bibliotek har mere end tre millioner bøger gemt i denne smykke og historiske bygning.
  • På de varme dage er Hietaranta strand en populær destination for både lokale og besøgende. Stranden er særdeles børnevenlig med sit lave vand og offentlige tennisbaner.
  • I hjertet af Helsinki finder du Kamppi Kapellet, der også er kendt som Stilhedens Kapel. Bygningen er designet som et stort gyldent æg og er derfor ikke til at overse. Kapellet er designet for, at offentligheden kan træde ud af byens larm og ind i en boble af stilhed.

Hvornår er det bedst at tage til Helsinki?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.210 kr. - 5.706 kr.

Temperatur

-6 - 16 °C

Nedbør

30 - 70 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Helsinki i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 16 °C og maksimum kan komme op på 21 °C. Den koldeste måned er februar, hvor det kan blive helt ned til -9 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Helsinki i august, hvor nedbøren er på omkring 70 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 30 mm regn.


Bæredygtige rejser i Helsinki

  • Du finder masser af muligheder for bæredygtig turisme i Helsinki. Den finske hovedstad byder på overnatning på øko-venlige hoteller som Klaus K i hjertet af byen. Hotellet tilbyder overnatning på værelser opvarmet fra grønne energikilder samt økologisk kaffe og sengetøj i genanvendt bomuld.
  • Der er mange muligheder for plantebaserede måltider i den finske hovedstad. Just Vege serverer klassiske finske retter med et grønt twist, og Classic & Vegan Ravintola sørger for en næringsrig og vegansk morgenmad.
  • Hvis du vil se Helsinki i øjenhøjde, kan du komme til de mange spændende bydele med bycyklerne. De er placeret på flere centrale lokationer i hele byen, så du kan rejse grønt mellem oplevelserne.
  • Hakaneimi Marked er et af Helsinkis mest populære madmarkeder, hvor du kan købe lokale delikatesser og lækkerier til madparken.

Hvor skal man spise i Helsinki?

Der er noget for enhver smag. Se de bedst bedømte restauranter i Helsinki

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Helsinki?

Folk kan godt lide at bo i Kamppi, Kluuvi eller Kaartinkaupunki, når de er i Helsinki. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Etu-Töölö eller Haaga.

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Helsinki?

De anbefalede lufthavne ved rejser til Helsinki er Helsinki Vantaa Lufthavn, Turku Lufthavn og Tampere Pirkkala Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Helsinki?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Helsinki i juli, hvor det bliver op til 16 °C med maksimumtemperaturer på op til 21 °C. Du kan forvente, at februar er den koldeste måned med temperaturer på omkring -6 °C, som kan falde helt ned til -9 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Helsinki?

August plejer at være den mest regnfulde måned på året i Helsinki, hvor nedbøren er på omkring 70 mm.

Hvor langt skal et ophold i Helsinki være?

Besøgende opholder sig normalt 3 dage i Helsinki i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Helsinki?

Ja, du kan leje en bil i Helsinki for omkring 287 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Helsinki

Få den seneste informatiom om fly til Helsinki
Få den seneste informatiom om fly til Helsinki

Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

Find fly til Helsinki
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag

Få overblik over de bedste hoteller i de mest populære områder i Helsinki

Find hoteller i Helsinki
Populære lejebiler i Helsinki
Populære lejebiler i Helsinki

Oplev Helsinki bag rattet! Få information om de bedste tilbud på biludlejning her

Find billeje i Helsinki
Ophold i en feriebolig
Ophold i en feriebolig

Nyd godt af faciliteterne hjemmefra, selvom du er ude. Læs mere om ferieboliger her.

Find ferieboliger i Helsinki