Rejseguide til Oslo

Oplev det bedste af Oslo, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Oslo

Oslo er en smuk storby, der på alle sider er omgivet af fantastisk natur. Du kan derfor let udfolde dig i fantastiske skove, bade i havet eller blot vandre rundt i de hyggelige gader, hvor du kan opleve moderne arkitektur i ypperste klasse samt besøge et af byens mange kunstmuseer.

Valutanorsk krone
Befolkning580.000
SprogNorsk

Oplevelser i Oslo

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Oslo
Vigelandsparken
Vigelandsparken

Det er oplagt at nyde en afslappende stund i parken Vigeland, som er opkaldt efter den berømte skulptør Gustav Vigeland. Det grønne område byder på mange af kunstnerens egne smukke skulpturer.

Gratis oplevelser i Oslo

  • Tag en god vandretur i centrum og nyd de mange gamle bygninger du kommer forbi. En del af de mange gratis oplevelser i Oslo vil typisk involvere byens storslåede natur. For eksempel kan du vandre langs floden Akerselva, som løber hele vejen igennem hovedstaden.
  • I den smukke kystby er det selvfølgelig også oplagt at hoppe i vandet både sommer og vinter. På havnemolen Tjuvholmen i centrum af byen, kan du ofte møde andre glade svømmere.
  • I byens grønne parker kan du nyde de mange kunstværker og legepladser, som kendetegner Oslos offentlige rum. Et godt sted at starte er i den store Frognerparken, hvor der er noget for alle.
  • Halvøen Bygdøy ligger vest for byens centrum og er afgjort et besøg værd. Her er der fri adgang til badestrand og volleyballbane samt gode muligheder for at vandre rundt i det smukke skovområde.

Hvornår er det bedst at tage til Oslo?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.408 kr. - 6.945 kr.

Temperatur

-3 - 17 °C

Nedbør

40 - 90 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Oslo i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 17 °C og maksimum kan komme op på 21 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -6 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Oslo i august, hvor nedbøren er på omkring 90 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 40 mm regn.


Bæredygtige rejser i Oslo

  • Der er mange muligheder for bæredygtig turisme i Oslo, hvilket først og fremmest indebærer gode muligheder for grøn transport. Hop på en bus eller lej en af byens mange elektriske cykler.
  • Grøn byudvikling har i mange år været en prioritet i den norske hovedstad. Derfor findes der også flere bæredygtige hoteller som for eksempel det øko-certificerede Hotel Continental.
  • Oslo byder på et væld af flotte vintagebutikker. En af dem er den spændende designbutik Fuglen, der om dagen også er en hyggelig café og om aftenen en livlig bar.
  • Gode og "grønne" drinks kan du også nyde på den botaniske cocktailbar Torggata. Blandt stedets mange grønne planter og eget drivhus kan du nyde en skøn drink lavet med friske råvarer.

Hvor skal man spise i Oslo?

Der er noget for enhver smag. Se de bedst bedømte restauranter i Oslo

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man se i Oslo?

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Oslo Oslo City Centre, Nydalen Metro Station og Holmenkollen Skihop.

Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Oslo?

Folk kan godt lide at bo i Sentrum, Grünerløkka eller Gamle Oslo, når de er i Oslo. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i St. Hanshaugen eller Frogner.

Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Oslo?

De anbefalede lufthavne ved rejser til Oslo er Oslo Gardermoen Lufthavn, Oslo Sandefjord, Torp Lufthavn og Fagernes Valdres Lufthavn.

Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Oslo?

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Oslo i juli, hvor det bliver op til 17 °C med maksimumtemperaturer på op til 21 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring -3 °C, som kan falde helt ned til -6 °C.

Hvilken måned er den mest regnfulde i Oslo?

August plejer at være den mest regnfulde måned på året i Oslo, hvor nedbøren er på omkring 90 mm.

Hvor langt skal et ophold i Oslo være?

Besøgende opholder sig normalt 2 dage i Oslo i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Kan jeg leje bil i Oslo?

Ja, du kan leje en bil i Oslo for omkring 401 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Hvor kan jeg tage på en dagsudflugt omkring Oslo?

Lysaker, Nesoddtangen og Fornebu er steder, du kan besøge på en rejse til Oslo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Oslo

Få den seneste informatiom om fly til Oslo
Få den seneste informatiom om fly til Oslo

Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

Find fly til Oslo
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag
Kom i gang med at planlægge din rejse i dag

Få overblik over de bedste hoteller i de mest populære områder i Oslo

Find hoteller i Oslo
Populære lejebiler i Oslo
Populære lejebiler i Oslo

Oplev Oslo bag rattet! Få information om de bedste tilbud på biludlejning her

Find billeje i Oslo
Ophold i en feriebolig
Ophold i en feriebolig

Nyd godt af faciliteterne hjemmefra, selvom du er ude. Læs mere om ferieboliger her.

Find ferieboliger i Oslo