Rejseguide til Oslo

Oplev det bedste af Oslo, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Oslo

Oslo er en smuk storby, der på alle sider er omgivet af fantastisk natur. Du kan derfor let udfolde dig i fantastiske skove, bade i havet eller blot vandre rundt i de hyggelige gader, hvor du kan opleve moderne arkitektur i ypperste klasse samt besøge et af byens mange kunstmuseer.

Valutanorsk krone
Befolkning580.000
SprogNorsk

Oplevelser i Oslo

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Oslo

Insidertips om Oslo

De bedste artikler med oplysninger om Oslo skrevet af vores rejseeksperter

Gratis oplevelser i Oslo

  • Tag en god vandretur i centrum og nyd de mange gamle bygninger du kommer forbi. En del af de mange gratis oplevelser i Oslo vil typisk involvere byens storslåede natur. For eksempel kan du vandre langs floden Akerselva, som løber hele vejen igennem hovedstaden.
  • I den smukke kystby er det selvfølgelig også oplagt at hoppe i vandet både sommer og vinter. På havnemolen Tjuvholmen i centrum af byen, kan du ofte møde andre glade svømmere.
  • I byens grønne parker kan du nyde de mange kunstværker og legepladser, som kendetegner Oslos offentlige rum. Et godt sted at starte er i den store Frognerparken, hvor der er noget for alle.
  • Halvøen Bygdøy ligger vest for byens centrum og er afgjort et besøg værd. Her er der fri adgang til badestrand og volleyballbane samt gode muligheder for at vandre rundt i det smukke skovområde.

Hvornår er det bedst at tage til Oslo?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.744 kr. - 4.621 kr.

Temperatur

-3 - 17 °C

Nedbør

40 - 90 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Oslo i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 17 °C og maksimum kan komme op på 21 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -6 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Oslo i august, hvor nedbøren er på omkring 90 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 40 mm regn.


Bæredygtige rejser i Oslo

  • Der er mange muligheder for bæredygtig turisme i Oslo, hvilket først og fremmest indebærer gode muligheder for grøn transport. Hop på en bus eller lej en af byens mange elektriske cykler.
  • Grøn byudvikling har i mange år været en prioritet i den norske hovedstad. Derfor findes der også flere bæredygtige hoteller som for eksempel det øko-certificerede Hotel Continental.
  • Oslo byder på et væld af flotte vintagebutikker. En af dem er den spændende designbutik Fuglen, der om dagen også er en hyggelig café og om aftenen en livlig bar.
  • Gode og "grønne" drinks kan du også nyde på den botaniske cocktailbar Torggata. Blandt stedets mange grønne planter og eget drivhus kan du nyde en skøn drink lavet med friske råvarer.

Ofte stillede spørgsmål

Folk kan godt lide at bo i Sentrum, Gamle Oslo eller Nordre Aker, når de er i Oslo. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Ullern eller St. Hanshaugen.

De anbefalede lufthavne ved rejser til Oslo er Lufthavn: Oslo Gardermoen, Lufthavn: Oslo Sandefjord, Torp og Lufthavn: Fagernes Valdres.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Oslo i juli, hvor det bliver op til 17 °C med maksimumtemperaturer på op til 21 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring -3 °C, som kan falde helt ned til -6 °C.

August plejer at være den mest regnfulde måned på året i Oslo, hvor nedbøren er på omkring 90 mm.

Besøgende opholder sig normalt 3 dage i Oslo i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Oslo for omkring 451 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Lysaker, Nesoddtangen og Holmenkollen er steder, du kan besøge på en rejse til Oslo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Oslo