Rejseguide til Svendborg

Oplev det bedste af Svendborg, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Svendborg

Den gamle søfarts- og havneby Svendborg på Fyn kaldes også hovedstaden af Det Sydfynske Øhav. I Svendborg er der rige muligheder for kulturelle oplevelser på byens mange museer, ligesom du kan opleve den rige natur omkring byen på cykel, til fods eller i båd. Hold aktiv ferie med ø-hop, ro i kajak eller fisketure.

Valutadansk krone
Befolkning27.553
SprogDansk

Populære aktiviteter og seværdigheder i Svendborg

Insidertips om Svendborg

De bedste artikler med oplysninger om Svendborg skrevet af vores rejseeksperter

Gratis oplevelser i Svendborg

  • Hvis du leder efter gratis oplevelser i Svendborg, så kan du for eksempel tage på Danmarks Forsorgsmuseum, hvor du kan lære mere om, hvordan det for eksempel var at bo på fattiggården i gamle dage. Unge år har altid gratis adgang, mens voksne kan få gratis entre på museets Særlige Søndage og til udvalgte udstillinger.
  • Det er altid godt med en tur på stranden. I Svendborg og omegn har du adgang til flere af slagsen. For eksempel kan du pakke badetøjet og tage til Christiansminde Strand, Lundeborg Strand eller Slotshagen Strand ved Valdemars Slot.
  • Kan du lide smukke naturlandskaber og har du en botaniker gemt i dig? Så vil du elske Thurø Rev. Her er hundredevis af planter, græssende heste og et smukt kystlandskab.
  • At vandre er en god måde at opleve Svendborg og omegn på. I det Sydfynske Øhav finder du Øhavsstien. Her kan du opleve noget af den flotteste natur i Danmark.

Hvornår er det bedst at tage til Svendborg?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

475 kr. - 5.781 kr.

Temperatur

0 - 16 °C

Nedbør

30 - 70 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Svendborg i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 16 °C og maksimum kan komme op på 20 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -2 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Svendborg i august, hvor nedbøren er på omkring 70 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 30 mm regn.


Sådan kommer du til Svendborg

Se de forskellige rejsemuligheder til Svendborg samt de bedste tilbud, som for nylig er fundet af momondos brugere
PLAY
13. sep.
BOS15:00Boston Logan Intl
10t. 30min.
1 stop
CPH01:30København Kastrup
23. sep.
CPH08:30København Kastrup
11t. 05min.
1 stop
BOS19:35Boston Logan Intl
2.399 kr.
Find lignende
PLAY
15. okt.
BOS15:00Boston Logan Intl
10t. 30min.
1 stop
CPH01:30København Kastrup
18. okt.
CPH08:30København Kastrup
11t. 05min.
1 stop
BOS19:35Boston Logan Intl
2.434 kr.
Find lignende
PLAY
24. okt.
BOS15:00Boston Logan Intl
10t. 30min.
1 stop
CPH01:30København Kastrup
29. okt.
CPH08:30København Kastrup
11t. 05min.
1 stop
BOS19:35Boston Logan Intl
2.576 kr.
Find lignende

Bæredygtige rejser i Svendborg

  • Det er nemt dyrke bæredygtig turisme i Svendborg, da byen har en del offentlig transport. Det er muligt at tage toget til for eksempel Odense eller København, ligesom du kan tage rutebilen mellem Svendborg og de andre byer på Fyn, som for eksempel Bagenkop på Langeland. I selve Svendborg kan du benytte bybusser, som kører om dagen. Svendborg og omegn er også et nemt sted at færdes på cykel. Få et cykelkort på turist informationen.
  • I Svendborg kan du bo bæredygtigt på det Green Key-certificerede hotel, samt Best Western PLUS Hotel Svendborg, der ligger lige i hjertet af byen.
  • Vil du ud og spise bæredygtigt eller økologisk kan du for eksempel spise på Øland, som på én gang er en økologisk café og købmand, der serverer økologiske og bæredygtigt delikatesser.
  • Er du interesseret i at handle bæredygtige eller økologiske varer, så findes der flere interessante gårdbutikker i nærheden af Svendborg. For eksempel Høkildegård Landhandel eller Langbjerggård Økologisk Gårdbutik.

Ofte stillede spørgsmål

De anbefalede lufthavne ved rejser til Svendborg er Lufthavn: København Kastrup, Lufthavn: Billund og Lufthavn: Aarhus.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Svendborg i juli, hvor det bliver op til 16 °C med maksimumtemperaturer på op til 20 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 0 °C, som kan falde helt ned til -2 °C.

August plejer at være den mest regnfulde måned på året i Svendborg, hvor nedbøren er på omkring 70 mm.

Besøgende opholder sig normalt 1 dage i Svendborg i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Svendborg for omkring 666 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.

Vindeby, Thurø By og Skårupøre er steder, du kan besøge på en rejse til Svendborg.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Svendborg