Rejseguide til Berlin

Oplev det bedste af Berlin, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Berlin

Berlin er modgiften til konformitet. Det er Tysklands kreative legeplads, hvor alt udvikler sig konstant, bevæger sig og skifter.

Hvert kvarter giver dig sin egen tydelige grund til at blive forelsket i Berlin – fra den utæmmede ånd i Kreuzberg og den afslappede atmosfære i Prenzlauer Berg til Mittes rå, men smukke bevarelse af byens historiske arv og Schönebergs farverige, uhøjtidelige livlighed.

Nyd denne bemærkelsesværdige by, for der findes virkelig intet lignende.

Valutaeuro
Befolkning3,43 millioner
SprogTysk

Oplevelser i Berlin

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Berlin

Gratis oplevelser i Berlin

  • Standup er blevet utroligt stort i Berlin, og steder som Bar In A Jar eller Comedy Café har Open Mic-aftener, hvor der er gratis adgang.
  • Street Art-scenen i Berlin er også mageløs og fyldt med spor efter store internationale artister. Gå en tur i det østlige Kreuzberg eller på Kastanienallee i Prenzlauer Berg og se selv den pragtfulde kunst.
  • Da Tempelhof-lufthavnen lukkede i 2008, blev området omdannet til en park med masser af muligheder for aktiviteter så som rulleskøjteløb, cykling og windsurfing, men det er også et herligt sted til at slænge sig en solskinsdag, holde en hyggelig picnic, eller bruge tid sammen med vennerne.
  • En af de storslåede gratis oplevelser i Berlin får du om mandagen. Her kan du gratis besøge det tyske Guggenheim-museum med samtidskunst og skiftende udstillinger.

Hvornår er det bedst at tage til Berlin?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

3.193 kr. - 5.760 kr.

Temperatur

0 - 18 °C

Nedbør

34 - 71 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Berlin i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 18 °C og maksimum kan komme op på 22 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -3 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Berlin i juni, hvor nedbøren er på omkring 71 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 34 mm regn.


Overnatning i Berlin

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Berlin

Kreuzberg

Kreuzberg er klart Berlins mest rebelske kvarter, som er perfekt farverigt, cool og snusket. Den mærkelige blanding af anarkistiske luner, hippe unge og tyrkiske indvandrere udstyrer Kreuzberg med trendy butikker, barer og strandklubber samt forladte graffitimalede bygninger.

Mitte

Mitte er Berlins historiske og åndelige hjerte. Området er mest kendt for sine elegante, historiske gader som Unter den Linden og Friedrichstrasse, men har også en overflod af kommunistisk arkitektur og gågader, især omkring Alexanderplatz.

Friedrichshain

Et dynamisk kvarter med masser af barer, klubber og caféer – mange af dem er samlet omkring den historiske Boxhagener Platz. Det er opkaldt efter den idylliske Volkspark Friedrichshain, en populær oase, der er perfekt til picnic om sommeren og skøjteløb om vinteren.

Neukolln

Grænsende op til Berlins andet seje kvarter, Kreuzberg, har Neukölln forvandlet sig til et svirrende rum, hvor trendy tilholdssteder forenes med tyrkiske kebabber, alt sammen pyntet med udtryksfuld og farverig graffiti.

Prenzlauer Berg

Lyset, luften og pladsen i Prenzlauer Berg gør det muligt at slappe helt af – med eller uden børn. Området er domineret af legepladser, barer og caféer med indbyggere, der er en blanding af tidligere østberlinere og den nye unge middelklasse.

Charlottenburg

Det var engang Berlins puls, og Charlottenburg har stadig en luksuriøs fred over sig og byder på en attraktiv blanding af klassiske seværdigheder – herunder Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Berlin Zoo og Aquarium samt den berømte shoppinggade Kurfürstendamm.


Bæredygtige rejser i Berlin

  • Berlin er skabt til oplevelsesrige spadsereture. Byens skiftende udtryk og livlige kvarterer oplever du bedst til fods, og det veludbyggede net af U-bahn, S-bahn og busser sikrer, du altid finder hjem igen.
  • På Scandic Hotel på Potzdamer Platz kan du bo med tre bistader på taget, nyde lokale produkter og fairtrade kaffe.
  • Nord for floden Spree ligger restaurant Lokal, der fokuserer på lokale råvarer og sæsonens produkter i et moderne tysk køkken.
  • Spreepark var tidligere et tivoli, som nu får liv som grønt og offentligt frirum midt i Berlin. Det sprudler af kultur og natur og bidrager til bæredygtig turisme i Berlin som fredfyldt grøn plet.

Ofte stillede spørgsmål

Ifølge momondos brugere er de mest populæer seværdigheder i Berlin Berlin City Centre, Mercedes-Benz Arena Berlin og Alexanderplatz. Du kan også se Berlin Hauptbahnhof og Berlin Ostbahnhof.

Folk kan godt lide at bo i Kreuzberg, Prenzlauer Berg eller Neukolln, når de er i Berlin. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Charlottenburg eller Mitte.

De anbefalede lufthavne ved rejser til Berlin er Lufthavn: Berlin Brandenburg, Lufthavn: Leipzig/Halle og Lufthavn: Dresden Arpt.

Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Berlin i juli, hvor det bliver op til 18 °C med maksimumtemperaturer på op til 22 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 0 °C, som kan falde helt ned til -3 °C.

Juni plejer at være den mest regnfulde måned på året i Berlin, hvor nedbøren er på omkring 71 mm.

Besøgende opholder sig normalt 10 dage i Berlin i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

Ja, du kan leje en bil i Berlin for omkring 441 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Berlin