Rejseguide til Berlin

Oplev det bedste af Berlin, hvad du kan lave, hvornår du skal tage dertil og meget mere.

Udforsk Berlin

Berlin er modgiften til konformitet. Det er Tysklands kreative legeplads, hvor alt udvikler sig konstant, bevæger sig og skifter.

Hvert kvarter giver dig sin egen tydelige grund til at blive forelsket i Berlin – fra den utæmmede ånd i Kreuzberg og den afslappede atmosfære i Prenzlauer Berg til Mittes rå, men smukke bevarelse af byens historiske arv og Schönebergs farverige, uhøjtidelige livlighed.

Nyd denne bemærkelsesværdige by, for der findes virkelig intet lignende.

Valutaeuro
Befolkning3,43 millioner
SprogTysk

Oplevelser i Berlin

Uforglemmelige seværdigheder og oplevelser under et besøg til Berlin

Populære aktiviteter i Berlin

Vis alle
Aktiviteter i dit område med de bedste bedømmelser

Hvornår er det bedst at tage til Berlin?

Sammenlign gennemsnitspriser på fly og hotel samt temperatur og nedbør for at finde det bedste tidspunkt at tage afsted på

Rejsepriser

2.077 kr. - 3.105 kr.

Temperatur

0 - 18 °C

Nedbør

34 - 71 mm

Hvis du går efter varmt vejr, skal du tage til Berlin i juli, hvor gennemsnitstemperaturen er 18 °C og maksimum kan komme op på 22 °C. Den koldeste måned er januar, hvor det kan blive helt ned til -3 °C. Hvis du vil væk fra regnen, skal du undgå Berlin i juni, hvor nedbøren er på omkring 71 mm. Til sammenligning er det tørreste tidspunkt februar, hvor der i gennemsnit kun falder 34 mm regn.

Notifikation om rejserestriktioner

Indrejserestriktioner

Tyskland har begrænset indrejse for rejsende, der ankommer fra lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, undtagen for tyske statsborgere, bosiddende med opholdstilladelse og indehavere af D-visa samt visse undtagelser (se nedenfor). Tyskland har begrænset alle passagerflyvninger fra Storbritannien. For at rejse til Tyskland med fritaget transport skal britiske statsborgere, der er bosiddende i Tyskland, fremlægge bevis for ophold. Hvis de endnu ikke har et opholdskort, skal de fremlægge troværdige beviser for, at de er bosiddende i Tyskland. Dette kan omfatte et adresseregistreringscertifikat (Meldebescheinigung), en lejeaftale, en regning i deres navn eller et ansøgningscertifikat (Fiktionsbescheinigung).. Fra den 25. juni kan rejsende, der ankommer fra Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige og Schweiz, rejse ind. Tyskland har også ophævet adgangsbegrænsningerne for rejsende fra følgende lande: Australien, New Zealand, Singapore, Thailand og Uruguay. Rejsende skal have tilbragt mindst 2 uger i ovennævnte lande, før de flyver til Tyskland. Restriktionerne for adgang fra Kina, Japan, Sydkorea, Hongkong og Macao vil også blive ophævet, hvis der kan opnås gensidighed. Listen vil blive revideret hver anden uge. Rejsende fra et hvilket som helst tredjeland kan rejse ind, hvis de kan påvise en vigtig årsag til deres rejse. Listen over vigtige grunde omfatter tyske statsborgere og EU-borgere og alle tredjelandsstatsborgere med opholdsret i Tyskland. Det omfatter også personale inden for sundheds- og socialpolitik og sundhedsforskere, faglærte arbejdere, hvis økonomiske aktivitet er nødvendig og ikke kan udsættes eller udføres fra udlandet, fragt- og transportpersonale, sæsonarbejdere, studerende, som ikke kan fortsætte deres studier fra udlandet, rejsende, der rejser af presserende familiemæssige årsager, diplomater og personale i internationale organisationer og personer, der rejser gennem Tyskland. Rejsende, der rejser ind i Tyskland efter at have opholdt sig i et udpeget risikoområde i udlandet inden for de sidste 14 dage, skal underkastes obligatorisk COVID-19-test. Den tyske regering ajourfører regelmæssigt sin liste over udpegede risikoområder. Se det engelske arkiv nederst i Robert Koch Institute side for den seneste opdaterede liste.

Indrejsekrav

Rejsende, der kommer ind fra Albanien, Andorra, Bolivia, Bosnien-Hercegovina, Brasilien, Colombia, Tjekkiet, Egypten, Estland, Iran, Irland, Israel, Kosovo, Letland, Libanon, Litauen, Mexico, Montenegro, Nordmakedonien, det Palæstinensiske territorium, Panama, Portugal , Serbien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, UAE, Storbritannien eller USA skal have en lægeerklæring med et negativt COVID-19 testresultat udstedt inden for 48 timer før ankomst. Disse tests accepteres: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- og TMA-test. Børn under 6 år er undtaget fra at præsentere et COVID-19 testresultat. Rejsende, der kommer ind i Tyskland fra et andet land og har besøgt et højrisikoområde inden for de sidste 10 dage skal gennemføre en digital registrering inden rejsen.

Karantænekrav

Kravene til karantæne i Tyskland varierer alt efter den tyske stat. Alle rejsende, der ankommer fra højrisikoområder (over 50 tilfælde pr. 100.000 indbyggere), skal være i karantæne i 10 dage ved ankomsten til Tyskland. Efter 5 dage er det muligt at sikre frigivelse fra karantæne med en negativ test.Yderligere oplysninger kan findes her. I de fleste delstater betyder negative tests tidligst efter fem dage, at der ikke længere er behov for karantæne i hjemmet. I nogle delstatsbestemmelser kræves der desuden, at der skal fremlægges et negativt testresultat, hvis der er undtagelser fra karantæneforpligtelsen.

Transitregler

Rejsende, der rejser gennem Tyskland fra Brasilien, Irland, Portugal, Sydafrika eller Storbritannien, skal have en lægeerklæring med et negativt COVID-19 testresultat udstedt inden for 48 timer før ankomst. Disse tests accepteres: Antigen-, PCR-, RT-LAMP- og TMA-test. Certifikatet skal være på engelsk, fransk eller tysk. Børn under 6 år er undtaget fra at præsentere et COVID-19 testresultat.

Se nuværende rejserestriktioner for Tyskland

Overnatning i Berlin

Find de bedste hoteller, ferieboliger og hostels til dit ophold

Populære områder at bo i i Berlin

Kreuzberg

Kreuzberg er klart Berlins mest rebelske kvarter, som er perfekt farverigt, cool og snusket. Den mærkelige blanding af anarkistiske luner, hippe unge og tyrkiske indvandrere udstyrer Kreuzberg med trendy butikker, barer og strandklubber samt forladte graffitimalede bygninger.

Neukolln

Grænsende op til Berlins andet seje kvarter, Kreuzberg, har Neukölln forvandlet sig til et svirrende rum, hvor trendy tilholdssteder forenes med tyrkiske kebabber, alt sammen pyntet med udtryksfuld og farverig graffiti.

Charlottenburg

Det var engang Berlins puls, og Charlottenburg har stadig en luksuriøs fred over sig og byder på en attraktiv blanding af klassiske seværdigheder – herunder Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, Berlin Zoo og Aquarium samt den berømte shoppinggade Kurfürstendamm.

Prenzlauer Berg

Lyset, luften og pladsen i Prenzlauer Berg gør det muligt at slappe helt af – med eller uden børn. Området er domineret af legepladser, barer og caféer med indbyggere, der er en blanding af tidligere østberlinere og den nye unge middelklasse.

Friedrichshain

Et dynamisk kvarter med masser af barer, klubber og caféer – mange af dem er samlet omkring den historiske Boxhagener Platz. Det er opkaldt efter den idylliske Volkspark Friedrichshain, en populær oase, der er perfekt til picnic om sommeren og skøjteløb om vinteren.

Mitte

Mitte er Berlins historiske og åndelige hjerte. Området er mest kendt for sine elegante, historiske gader som Unter den Linden og Friedrichstrasse, men har også en overflod af kommunistisk arkitektur og gågader, især omkring Alexanderplatz.


Ofte stillede spørgsmål

 • Hvilket nabolag er det bedste til et ophold i Berlin?

  Folk kan godt lide at bo i Neukolln, Schöneberg eller Reinickendorf, når de er i Berlin. Du kan også overveje at lede efter overnatningssteder i Charlottenburg eller Wilmersdorf.

 • Hvilken lufthavn er det bedst at lande i, når man flyver til Berlin?

  De anbefalede lufthavne ved rejser til Berlin er Lufthavn: Berlin Brandenburg, Lufthavn: Leipzig/Halle og Lufthavn: Dresden Arpt.

 • Hvilke måneder er de varmeste og koldeste i Berlin?

  Du vil sandsynligvis opleve varmest vejr i Berlin i juli, hvor det bliver op til 18 °C med maksimumtemperaturer på op til 22 °C. Du kan forvente, at januar er den koldeste måned med temperaturer på omkring 0 °C, som kan falde helt ned til -3 °C.

 • Hvilken måned er den mest regnfulde i Berlin?

  Juni plejer at være den mest regnfulde måned på året i Berlin, hvor nedbøren er på omkring 71 mm.

 • Hvor langt skal et ophold i Berlin være?

  Besøgende opholder sig normalt 3 dage i Berlin i gennemsnit. Det giver tid nok til at se de største seværdigheder.

 • Kan jeg leje bil i Berlin?

  Ja, du kan leje en bil i Berlin for omkring 257 kr. pr. dag på denne tid af året i henhold til vores brugersøgninger på momondo.


Opret din egen guide til Berlin
Saml tips og anbefalinger til din rejse på ét sted.
Opret guide

Kom i gang med at planlægge din rejse til Berlin