preload

Vi trænger alle til et velfortjent afbræk i hverdagen i ny og næ. Men med lange, travle arbejdsdage, et hjem, der skal passes og andre sure pligter, er det ikke altid lige nemt at rive en hel uge ud af kalenderen for at tage på parferie. Men det et faktisk også muligt at få en smule varme, nye oplevelser til mindebogen og ikke mindst noget tiltrængt kvalitetstid, uden at man hverken skal bede chefen om lov til at tage ferie eller sidde indespærret i et fly i adskillige timer. Europa bugner nemlig med ene af romantiske rejsemål, som du kan nå på blot et par timer fra din nærmeste lufthavn. Så forkæl kæresten og tag med på en forlænget weekend sydpå i kærlighedens tegn.

 

Mallorca – Kæresteferie på stranden

Er det sol og varme, du hungrer efter? Du behøver faktisk ikke at rejse langt for at kunne ligge under et palmetræ på en kridhvid bountrystrand. Europa byder på et utal af solrige ferieøer, og vores favorit til en kæresteweekend er Mallorca. Med kun 3 timers flyvetid fra København kan man på ingen tid få et lille skud varme og nærvær med en, man holder af. Du kan enten bo i øens hovedby Palma de Mallorca, men skal du rigtigt koble af på din miniferie, er det oplagt at have base i en af de mange små landsbyer på øen. Finca Can Quatre er et charmerende hotel, der byder på skønne udsigter til Sóller-dalen og Tramuntana-bjergene. Dette er det perfekte udgangspunkt til at tage ud og opleve øens storslåede natur, mens I tilbage på hotellet kan læne jer tilbage i strandstolen foran voksenpoolen og vente på, at dagens næste måltid bliver serveret.

Find flybillet til Mallorca Find hotel på Mallorca

Barcelona – Sol og storby

Hvad med en forlænget weekend sydpå, der byder på en god blanding af sol- og storbyferie? Det er lige netop, hvad du kan se frem til på en weekendtur til Barcelona. Barcelona er kun en 3 timers flyvetur fra København og er en by med rig kulturarv og en fantastisk madscene. Gå rundt i byen, der bugner med arkitektoniske værker, tag op til Park Güell og nyd udsigten over farverige Barcelona, besøg fødestedet for mange af Picassos værker på Els Quatre Gats og slik sol på den nærliggende strand Barceloneta. Hvor skal man så bo på et kæresteophold i denne fantastiske europæiske storby? Hvad med en overnatning på det eksklusive voksenhotel The Wittmore? Med en “no photos”-policy, en skjult men central beliggenhed og luksuriøse deltaljer kan I fuldstændig koble af og nyde hinandens selskab.

Find flybilletter til Barcelona Find hotel i Barcelona

Paris – Romantik i kærlighedens by

Byernes by og ikke mindst kærlighedens by er altid et oplagt valg, når man vil forkæle kæresten med en romantisk weekend. Tag på en weekendtur bestående af gåture langs Seinen, besøg på museer i verdensklasse, shopping i fine designbutikker og ikke mindst læssevis af croissanter og macarons. Den ultimative kæresteferie i Paris fuldendes med et ophold på Four Seasons Hotel, hvorfra du har udsigt over Paris’ tage og ikke mindst det famøse Eiffeltårn, der blinker lystigt, når mørket falder på. Efter en romantisk weekend har I kun 2 timer på flyet hjem til Danmark, hvor I kan nå at få pakket ud og mindes en fantastisk weekend i Paris, før en ny uge begynder.

Find flybilletter til Paris Find hotel i Paris

Madrid – Kulinarisk miniferie

Er du et rigtigt madøre, skal en forlænget weekend sydpå bestemt stå på kulinariske oplevelser. I Spaniens hovedstad Madrid, der ligger lidt over 3 timers flyvetur fra København, er et rent paradis for madelskere. Køb friske råvarer og lokale specialiteter på fødevaremarkedet Mercado de la Paz, spis jer mætte i tapas og smag på spanske vine på en af byens mange hippe vinbarer. Man kan heller ikke forlade Madrid, før man har besøgt et af de fantastiske museer. I Triángulo del Arte, “museumstrekanten”, finder du tre af byens største museer; Museo Nacional del Prado, Museo Reina Sofía og Museo Thyssen-Bornemisza. Er det din første tur til Madrid, bør Museo Nacional del Prado uden tvivl være første stop. Sidst på dagen kan I vende tilbage til Only You Boutique Hotel Madrid, der er et smukt designhotel, som har til huse i et palads fra det 19. århundrede. Her kan I sippe til en cocktail i loungen, før I går til ro i jeres bløde seng.

Find flybilletter til Madrid Find hotel i Madrid

Rom – Hvor nyt møder gammelt

Alle veje fører til Rom, og fra København skal du kun flyve i 2 1/2 timer, før du ankommer til et af Europas mest romantiske rejsemål. Her står en weekendtur på lækker mad, udsøgte vine, beundring af den mageløse arkitektur, en tidsrejse tilbage til romertiden i det ikoniske Colosseum og en masse slentreture i byens kringlede gader. Check ind på Elizabeth Unique Hotel, der ligger lige rundt om hjørnet fra Den Spanske Trappe. Herfra kan I begynde den perfekte dateaften med en gåtur i den smukke park Villa Borghese, snuppe et stykke “pizza al taglio” og tage på shopping i et af de nærliggende stormagasiner. Slut aftenen af ved Den Spanske Trappe, hvor der i aftentimerne er en helt særlig og livlig stemning.

Find flybilletter til Rom Find hotel i Rom

Venedig – Italiensk charme

Hvem har ikke drømt om en gondoltur på Vendigs idylliske kanaler? Med en enkelt mellemlanding kan du nå til kanalernes by på knap 4 timer. Her bruges weekenden på at slentre langs kanalerne med de smukke pastelfarvede huse, drikke kaffe på byens fortovscaféer og selvfølgelig spise en masse lækker gelato. Husk også at købe en souvenir med hjem. Venedig er berømt for sit årlige karneval, og overalt i byen kan du derfor købe traditionelle håndlavede masker. Venedig er en populær og travl by, så hvis I trænger til et lille hvil og alenetid, kan I bo på Palazzo Venart Luxury Hotel, der er et luksuriøst hotel i traditionel venetiansk stil. Med en beliggenhed midt i gondolernes by og en privat have med en sti, der fører ned til en af byens smukke kanaler, kan I nyde Venedigs varetegn helt uden at kæmpe om pladsen med tusindvis af andre turister.

Find flybilletter til Venedig Find hotel i Venedig

Athen – Historie og kultur

Skal en forlænget weekend sydpå stå på en masse oplevelser, kultur og historie? Så skal kursen sættes mod Athen! Blot 3 timers flyvetur fra København finder du byen, der var midtpunktet i Oldtidens Grækenland, og som er demokratiets vugge. Takket være byens værtsskab for De olympiske lege tilbage i 2004, har Athen fået et klædeligt ansigtløft i form af grønne parker, engelske skilte og gode transportmuligheder. Det betyder, at en kæresteferie i Athen står på både udforskning af vartegn fra Oldtidens Grækenland som Akropolis, Pantheon og Zeus’ Tempel samt strandture og shopping i verdensklasse. Fra det stilrene og yderst lækre designhotel Coco-mat Hotel Athens kan I efter en spændende dag falde til ro, mens I nyder udsigten over byen og Akropolis i horisonten.

Find flybilletter til Athen Find hotel i Athen

Om forfatteren

Camilla RiisCamillas rejseeventyr begyndte, da hun var 10 måneder gammel og hoppede på sit første fly. Siden da er hendes rejselyst kun blevet større. Hun har tilbragt et semester i Arkansas, camperet i Islands højland, vandret i de norske fjelde, overnattet i en lille kinesisk landsby, arbejdet i pulserende Hongkong og tilbragt utallige somre i solrige Sydfrankrig. Efter fem år i Amsterdam er Camilla tilbage i Danmark, hvor hun glæder sig til at genopdage alle de skjulte perler i vores lille land.

Udforsk flere artikler