Find billige flybilletter til Skiathos

ons.. 24.7.
ons.. 31.7.
Tidspunkt
Sammenlign momondo med |

Hvornår er det bedste tidspunkt at rejse til Skiathos?

Sommermånederne er højsæson på den græske ø Skiathos. Her står solen på sit højeste, temperaturen ligeså, og rejsende fra hele verden daser og plasker i vandet på de mere end 60 smukke strande øen har.

Under sommeren er der flere kulturelle begivenheder på øen, heriblandt teater og flotte udstillinger i Bourtzi, som ligger ved havnen. Hvert år den 6. september afholdes Katsonia-fest, hvor der kastes blomster i vandet til minde om ubåden Lambros Katsonis, der sank i september 1943.

Uden for højsæsonen er der også flere begivenheder der er værd at rejse efter. Øens kloster, Panagia Evangelistria, holder f.eks. en stor fest den 25. marts hvert år, og første mandag efter påske er der altid liv og glade dage i gaderne. Her kan du også opleve hestevæddeløb og opleve de lokale danse den traditionelle Kamara-dans. Den 25. juli afholdes der igen fest med dans, drinks og god mad, hvor de fejrer Agia Paraskevi-kirken.

 


Hvilke flyselskaber flyver til Skiathos?

Når rejsen går til Skiathos er det flyselskaber som Aegean Airlines, Condor og Olympic Air der står for transporten. Flyvetiden kan tage alt mellem 4-20 timer, alt afhængig af om du mellemlander, og hvor lang tid du i så fald skal vente i hver lufthavn.


Lufthavne tæt på Skiathos

Herunder finder du alle lufthavne i Skiathos samt afstand til centrum
Skiathos
2 km fra centrum

Fly til Skiathos lander i Skiathos International Airport der er øens eneste lufthavn. Når du skal fra lufthavnen til centrum eller videre til dit hotel, og har du ikke arrangeret transport hjemmefra, er din eneste transportmulighed taxa – der er dog tale om en kort køretur.


Populære fly til Skiathos

Find dine flybilletter til Skiathos blandt disse populære flyafgange
Fly København til Skiathos
Korteste rejsetid
14t. 20min.
Laveste pris
2.982 DKK

Hvordan kommer man nemmest rundt på Skiathos?

Opholder du dig i de enkelte byer på Skiathos kan du uden problemer komme rundt til fods. Der er dog gode muligheder for at komme rundt med f.eks. bus, hvis du vil videre rundt på øen. Du kan f.eks. komme fra Skiathos by til Koukounaries i løbet af en halv time, og billetten koster mindre end 15 kr. (2 EUR). Du kan også komme rundt med taxaer på øen, her er kilometerprisen ca. 8 kr. (1,05 EUR).

Det kan også anbefales at prøve de græske Kaiki-både. En Kaiki er en traditionel græsk båd, som blev brugt til kommerciel transport før i tiden. Med disse både kan du komme til nogle af de smukke og rolige strande som Kastro og Kehria, ligesom du kan tage til naboøerne Alonissos og Skopelos. Hvis du er heldig, kan det også være, at du ser en delfin eller to.


Kan man rejse til Skiathos uden pas eller visum?

Som europæisk statsborger kan du opholde dig på Skiathos uden visum i op til 90 dage. Passet skal være gyldigt under hele opholdet, og du kan rejse både med almindeligt dansk pas, dansk provisorisk pas, EU-nødpas og forlænget dansk pas. Du bør altid tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside for at få den seneste information omkring pas og visum til rejsen til Skiathos.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Skiathos


Tips og gode råd til Skiathos

Hvordan får man den billigste flybillet til Skiathos?

Sommermånederne er højsæson på Skiathos og de græske øer generelt, derfor er det også her du kan forvente at finde de højeste priser på både fly og hotel. Skal du spare penge på ferien kan det derfor anbefales, at kigge efter rejser uden for højsæsonen.

Du vil i gennemsnit få de billigste flybilletter hvis du booker 56 dage før afrejse, hvor du typisk får de dyreste billetter hvis du booker samme dag som du vil rejse afsted. Tirsdag er den ugedag hvor du generelt kan flyve billigst, og lørdag er den dyreste. Kig efter flyvninger om aftenen (efter solnedgang til og med solopgang) som har en tendens til at være billigere end morgenfly.

Hvad skal man se på Skiathos?

En af de største seværdigheder på Skiathos er middelalderslottet fra 1350, som ligger på øens nordlige del. Slottet ligger i en øde landsby, hvor der også er mulighed for at besøge efterladte huse og kirker. Du kan også besøge Bourtzi-fortet, som blev opført i 1207 så øens indbyggere kunne beskytte Skiathos mod piraterne. Derudover ligger der også flere klostre på øen såsom Aghios Charalambos, Panaghia Kechrea og Panagia Evangelistria. Sidstnævnte har unikke bøger fra den 17. og 18. århundrede, og der bor stadigvæk munke i Evangelistria den dag i dag.

Aktiviteter for børn

Skiathos er med sine mange strande, lune vand og milde klima et paradis for både børn og voksne. Dagene kan bruges på leg og afslapning ved hotellets pool eller på en af de mange strande, og der er rig mulighed for både at snorkle og dykke blandt havets farverige fisk. Stranden Koukonariés er blandt toppen, når det kommer til de smukke strande ved Middelhavet. Du kan også tage de større børn med til stranden Kanapitsa, hvor der er en eksklusiv vandsportsskole, hvor I blandt andet har mulighed for at stå på jetski.

Skal man købe rejseforsikring?

Det europæiske blå sygesikringskort dækker, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade, imens du er på ferie på Skiathos. Hvis det sker, så kan du få behandling med den offentlige sygesikring på samme vilkår som de lokale. Det anbefales dog altid at købe en rejseforsikring, når du rejser udenlands så du også er dækket ind mod mistet bagage, få assistance fra en dansktalende alarmcentral i tilfælde af, at du skal tilses hos en læge eller på skadestuen.

Kan man drikke vand fra hanen?

Det er bedst at drikke vand fra flaske.

Giver man drikkepenge på Skiathos?

De fleste turister giver drikkepenge, når de er på ferie på Skiathos. Det er kutyme at give lidt drikkepenge til de damer, som arbejder med at holde de offentlige toiletter rene. Derudover forventer taxachauffører og tjenerne på restauranterne omkring 10% i drikkepenge.

Hvor er der gode shoppingområder?

Papadiamanti er gaden, hvor de fleste shopper på Skiathos. Her kan du købe souvenirs, håndlavet smykker, unik kunst og meget mere.

*Flypriser til Skiathos er baseret på prisen for en billet på economy class fundet af momondos brugere inden for de seneste 72 timer. Disse priser er ikke nødvendigvis tilgængelige længere.