Lej en bil i Riga, Letland

Søg efter og sammenlign priser på biludlejning i Riga, Letland

Riga, Letland
20. jun — 27. jun
Samme aflevering
Riga, Letland
søn 20.6
Middag
søn 27.6
Middag
Chaufførens alder:

Biludlejningsfirmaer i Riga

Se oversigten over alle de største biludlejningsfirmaer i Riga, Letland
2 kontorer
Oversigt

Renlighed

10,0

Comfort

10,0

Samlet

10,0

Afhentning/aflevering

10,0

Valuta for pengerne

10,0
7 kontorer
Oversigt

Renlighed

2,0

Comfort

8,0

Samlet

6,0

Afhentning/aflevering

8,0

Valuta for pengerne

8,0
3 kontorer
Oversigt

Renlighed

8,0

Comfort

8,0

Samlet

6,0

Afhentning/aflevering

4,0

Valuta for pengerne

4,0
2 kontorer
Oversigt

Renlighed

2,0

Comfort

2,0

Samlet

2,0

Afhentning/aflevering

2,0

Valuta for pengerne

2,0
8 kontorer
6 kontorer
6 kontorer
5 kontorer

Information om din rejse til Riga

Hvor gammel skal man være for at leje en bil i Riga?

Baltikum er ofte undervurderet inden for rejseverdenen, men de baltiske lande er ved at komme med på listen over spændende topdestinationer. Letland er et af landene, hvor der venter en kulturrejse i landets hovedstad Riga, hvis gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste. Byen ligger perfekt helt ud til Østersøen, og den deles i to af floden Daugava. Du kan med fordel foretage billeje i Riga og køre rundt på begge sider af floden, der forbinder de to sider via fem broer. Biludlejning i Riga indebærer dog en aldersgrænse for leje af bil, som du skal leve op til. Minimumalderen varierer desuden blandt de forskellige udlejningsfirmaer. Hos Lat Rent er reglen, at du skal være mindst 18 år, inden du kan gøre brug af biludlejning i Riga. Derudover skal alle førere under 21 år betale et beløb på ca. 7 EUR (ca. 52 DKK) om dagen. Til sammenligning kræver addCar, at du er mindst 21 år i forbindelse med billeje i Riga. Samtidig skal du have haft gyldigt kørekort i mindst to år. Hos Auto 5 er minimumsalderen for billeje i Riga 18 år, og alle chauffører under 21 år skal betale ca. 6 EUR (ca. 45 DKK) pr. dag. Green Motion, Prime, Hertz og alle andre udlejningsfirmaer har lignende regler. Så lej bil i Riga hos den udbyder, der passer til dine alderskrav.

Vigtigt at vide om trafik- og færdselsregler

Pas på med at træde for hårdt på speederen, når du kører rundt i din lejebil i Riga. Landet har fastsat fartgrænsen til 50 km/t i byområder. På landeveje er fartgrænsen 90 km/t. Når du kører ud på motorvejene, må du til gengæld køre maks. 100 km/t. Ligesom i Danmark skal du også køre med lyset tændt om dagen, og samtidig er promillegrænsen ligeledes på 0,5. Der skal betales vejafgift for at benytte motorvejene samt nogle af Letlands tunneller og broer. Du kan købe en mærkat online på forhånd. Dagsprisen er ca. 8 EUR (ca. 60 DKK), og ugeprisen er ca. 40 EUR (ca. 299 DKK).

Parkering

Du vil få brug for at parkere din lejebil i Riga. Byen er opdelt i seks zoner, som har betydning for nærheden til centrum, og som naturligvis også har betydning for timeprisen. Zone R lige i centrum er den dyre zone til en timepris på ca. 5 EUR (ca. 37 DKK) for den første time. Zone D er den billige zone i udkanten, men stadig tæt på centrum, hvor timeprisen er ca. 1 EUR (ca. 7 DKK). Du kan også vælge at parkere i et af p-husene som eksempelvis Jacob Arcade eller Europcar Underground Parking til en timepris på ca. 2 EUR (ca. 15 DKK).

Udflugtsmål i og omkring Riga

Tænd for din GPS, spænd barnestol og sikkerhedsseler, og kør ud på forskellige udflugter! Du bør også overveje fri kilometer, hvis de ikke allerede er inkluderet i prisen. En dagstur til Jurmala bringer dig til en populær strand-by, der ligger på en mere end 33 km lang sandkyst. Smalle gader og træhuse er også en del af byens charme. Byen Sigulda er også et besøg værd. Der finder du Gauja National Park samt gamle slotsruiner. Det er også muligt at tage en svævebane og se byen fra oven.

Hvilke forsikringer skal man have?

En skadesforsikring, ulykkesforsikring og en ansvarsforsikring, som de fleste udlejningsfirmaer har inkluderet i prisen, er nok for de fleste bil-lejere. En ekstra finte er, at du kan betale lidt ekstra for at komme af med din selvrisiko. Desuden er det muligt at tegne ekstra forsikringer på genstande som eksempelvis hjul, glas, dæk, tag og undervogn.

Kan man bruge sit danske kørekort i Riga, eller skal man have et internationalt?

Letland er medlem af EU, hvilket betyder, at du kan benytte dit danske kørekort i forbindelse med biludlejning i Riga.

Hvor i Riga kan man hente og aflevere sin lejebil?

Du kan vælge at hente eller indlevere din lejebil i Riga Lufthavn eller på et af by-kontorerne. Det er dog ikke alle firmaer, der også har et kontor i bymidten. Eksempelvis addCar, Sixt og Prime har kontorer placeret centralt i byen. (Information checket 20/05/2019).


Afstanden fra Riga, Letland til populære hoteller

Parker din bil - og dig selv - på disse populære hoteller ikke langt fra Lufthavn: Riga Intls biludlejningsdisk

Biludlejning i Riga

Vi har foretaget 85 søgninger på biludlejning i Riga denne måned.

Hvilke rengøringstiltag bliver der taget af biludlejningsvirksomhederne i Riga for at reducere spredningen af COVID-19?

Rengøring har altid været en prioritet; Dog har biludlejningsfirmaer i Riga udvidet rengøringsforanstaltninger på plads for at sikre, at udlejningsbilerne desinficeres for øget sikkerhed. Nogle af de virksomheder, der tilbyder udvidet rengøring, er Alamo, Enterprise og National. Lær mere om de forskellige muligheder. Som tingene ændrer sig, så gør reglerne det også. Vi gør vores bedste for at holde os opdateret, men husk altid også at tjekke direkte hos udbyderen.

Hvilke biludlejningsfirmaer i Riga har de billigste biludlejningspriser?

Biludlejning i Riga er billigst gennem Carsrent på et af deres 3 udlejningskontorer i byen. Den bedste daglige pris fundet af en af momondo brugere er 57 kr., men typisk kan du forvente at din biludlejning vil koste omkring 86 kr./dag.

Er der et afbestillingsgebyr på min Riga, Letland biludlejning?

Alle biludlejningsfirmaer i Riga har forskellige afbestillingsregler. Hos momondo viser vi altid, hvorvidt et udlejningsfirma opkræver afbestillingsgebyr, i søgeresultaterne. Alamo, Enterprise og National er blandt de bedst vurderede biludlejningsfirmaer i Riga, så det er værd at tjekke, om de tilbyder gratis afbestilling.

Hvilke biludlejningsfirmaer i Riga har flest biludlejningssteder?

ADDCAR RENTAL har flest udlejningssteder i Riga, Letland med 7 locations. Hos disse udlejningssteder kan momondo brugere typisk finde biludlejningspriser til omkring 250 kr./dag.

Hvad er hastighedsbegrænsningen i Riga, Letland?

Hastighedsbegrænsningen i Riga er 50 km/t. med mindre det er skiltet anderledes. Riga har også en hastighedsbegrænsning i forstaderne på 90 km/t., som bliver hårdt håndhævet. Hvis du befinder dig selv på en motorvej i Riga, så vær opmærksom på hastighedsbegrænsningen på 110 km/t..

Hvordan er vejret i Riga, Letland i juni?

Dem, der er på udkig efter en udlejningsbil i Riga i juni måned, bør forvente temperaturer på omkring 15 °C og ca. 50 mm nedbør. Disse oplysninger kan være nyttige, når man skal vælge, hvilken bil man gerne vil leje.

Hvilken bil anbefaler momondo baseret på vejret i juni?

Klimaet i Riga under juni måned vil normalt ikke betyde noget for den lejebil, der vil egne sig bedst til din tur. Vores data viser, at momondos brugere ofte søger efter specifikke køretøjer, når de leder efter en lejebil i Riga. Prisbevidste rejsende, der leder efter en lejebil i Riga plejer bedst at kunne lide små biler. De er normalt de billigste. Eksempler på små lejebiler er Volkswagen Golf, Volkswagen Polo og Fiat 500.

Minder vejret i Riga om vejret i resten af Riga Region?

Hvis du leder efter udlejningsbil i Riga til et roadtrip til de omkringliggende områder i juni måned, er det vigtigt at vide, at resten af Riga Region normalt har en temperatur på 15 °C, og at du kan forvente 50 mm nedbør.


Biludlejning i lufthavne i Riga

Reservér en lejebil i en anden lufthavn i nærheden af Riga

Kom i gang med at planlægge din rejse til Riga