Billeje i Riga

Søg efter og sammenlign priser på biludlejning i Riga

Riga, Letland
1. dec — 8. dec
Samme aflevering
Riga, Letland
tir 1.12
Middag
tir 8.12
Middag

Biludlejningsfirmaer i Riga

Se oversigten over alle de største biludlejningsfirmaer i Riga
Vurdering af udbyder: Fantastisk 9.6

Vurdering baseret på 1 anmeldelse

Vurdering af udbyder: Fantastisk 9.4

Vurdering baseret på 4 anmeldelser

Vurdering af udbyder: Fantastisk 8.0

Vurdering baseret på 2 anmeldelser

Vurdering af udbyder: God 7.6

Vurdering baseret på 3 anmeldelser

Vurdering af udbyder: God 6.4

Vurdering baseret på 1 anmeldelse

Vurdering af udbyder: Okay 4.9

Vurdering baseret på 3 anmeldelser

Vurdering af udbyder: Middel 2.0

Vurdering baseret på 1 anmeldelse


Information om din rejse til Riga

Hvor gammel skal man være for at leje en bil i Riga?

Baltikum er ofte undervurderet inden for rejseverdenen, men de baltiske lande er ved at komme med på listen over spændende topdestinationer. Letland er et af landene, hvor der venter en kulturrejse i landets hovedstad Riga, hvis gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste. Byen ligger perfekt helt ud til Østersøen, og den deles i to af floden Daugava. Du kan med fordel foretage billeje i Riga og køre rundt på begge sider af floden, der forbinder de to sider via fem broer. Biludlejning i Riga indebærer dog en aldersgrænse for leje af bil, som du skal leve op til. Minimumalderen varierer desuden blandt de forskellige udlejningsfirmaer. Hos Lat Rent er reglen, at du skal være mindst 18 år, inden du kan gøre brug af biludlejning i Riga. Derudover skal alle førere under 21 år betale et beløb på ca. 7 EUR (ca. 52 DKK) om dagen. Til sammenligning kræver addCar, at du er mindst 21 år i forbindelse med billeje i Riga. Samtidig skal du have haft gyldigt kørekort i mindst to år. Hos Auto 5 er minimumsalderen for billeje i Riga 18 år, og alle chauffører under 21 år skal betale ca. 6 EUR (ca. 45 DKK) pr. dag. Green Motion, Prime, Hertz og alle andre udlejningsfirmaer har lignende regler. Så lej bil i Riga hos den udbyder, der passer til dine alderskrav.

Vigtigt at vide om trafik- og færdselsregler

Pas på med at træde for hårdt på speederen, når du kører rundt i din lejebil i Riga. Landet har fastsat fartgrænsen til 50 km/t i byområder. På landeveje er fartgrænsen 90 km/t. Når du kører ud på motorvejene, må du til gengæld køre maks. 100 km/t. Ligesom i Danmark skal du også køre med lyset tændt om dagen, og samtidig er promillegrænsen ligeledes på 0,5. Der skal betales vejafgift for at benytte motorvejene samt nogle af Letlands tunneller og broer. Du kan købe en mærkat online på forhånd. Dagsprisen er ca. 8 EUR (ca. 60 DKK), og ugeprisen er ca. 40 EUR (ca. 299 DKK).

Parkering

Du vil få brug for at parkere din lejebil i Riga. Byen er opdelt i seks zoner, som har betydning for nærheden til centrum, og som naturligvis også har betydning for timeprisen. Zone R lige i centrum er den dyre zone til en timepris på ca. 5 EUR (ca. 37 DKK) for den første time. Zone D er den billige zone i udkanten, men stadig tæt på centrum, hvor timeprisen er ca. 1 EUR (ca. 7 DKK). Du kan også vælge at parkere i et af p-husene som eksempelvis Jacob Arcade eller Europcar Underground Parking til en timepris på ca. 2 EUR (ca. 15 DKK).

Udflugtsmål i og omkring Riga

Tænd for din GPS, spænd barnestol og sikkerhedsseler, og kør ud på forskellige udflugter! Du bør også overveje fri kilometer, hvis de ikke allerede er inkluderet i prisen. En dagstur til Jurmala bringer dig til en populær strand-by, der ligger på en mere end 33 km lang sandkyst. Smalle gader og træhuse er også en del af byens charme. Byen Sigulda er også et besøg værd. Der finder du Gauja National Park samt gamle slotsruiner. Det er også muligt at tage en svævebane og se byen fra oven.

Hvilke forsikringer skal man have?

En skadesforsikring, ulykkesforsikring og en ansvarsforsikring, som de fleste udlejningsfirmaer har inkluderet i prisen, er nok for de fleste bil-lejere. En ekstra finte er, at du kan betale lidt ekstra for at komme af med din selvrisiko. Desuden er det muligt at tegne ekstra forsikringer på genstande som eksempelvis hjul, glas, dæk, tag og undervogn.

Kan man bruge sit danske kørekort i Riga, eller skal man have et internationalt?

Letland er medlem af EU, hvilket betyder, at du kan benytte dit danske kørekort i forbindelse med biludlejning i Riga.

Hvor i Riga kan man hente og aflevere sin lejebil?

Du kan vælge at hente eller indlevere din lejebil i Riga Lufthavn eller på et af by-kontorerne. Det er dog ikke alle firmaer, der også har et kontor i bymidten. Eksempelvis addCar, Sixt og Prime har kontorer placeret centralt i byen. (Information checket 20/05/2019).


Afstanden fra Riga til populære hoteller

Parker din bil - og dig selv - på disse populære hoteller ikke langt fra Lufthavn: Riga Intls biludlejningsdisk

Biludlejning i Riga

Vi har foretaget 85 søgninger på biludlejning i Riga denne måned.

Hvilke rengøringstiltag bliver der taget af biludlejningsvirksomhederne i Riga for at reducere spredningen af COVID-19?

Rengøring har altid været en prioritet; Dog har biludlejningsfirmaer i Riga udvidet rengøringsforanstaltninger på plads for at sikre, at udlejningsbilerne desinficeres for øget sikkerhed. Nogle af de virksomheder, der tilbyder udvidet rengøring, er Alamo, Enterprise og National. Lær mere om de forskellige muligheder. Som tingene ændre sig, så gør politikkerne det også. Vi gør vores bedste for at holde os opdaterede, men husk altid også at tjekke direkte udbyderen.

Hvor meget vil det koste at leje en bil i Riga i december?

For en weekend i december er de bedste biludlejningstilbud i Riga fra omkring 112 kr.-258 kr.. Brugere, der ønskede at leje en bil i en uge i Riga i december fandt en gennemsnitspris på 219 kr.. De fandt priser helt ned til 77 kr. alt efter hvilke datoer og bilmodeller, der blev søgt på.

Hvilke biludlejningsfirmaer i Riga har de billigste biludlejningspriser?

Biludlejning i Riga er billigst gennem Carsrent på et af deres 3 udlejningskontorer i byen. Den bedste daglige pris fundet af en af momondo brugere er 58 kr., men typisk kan du forvente at din biludlejning vil koste omkring 88 kr./dag.

Er der et afbestillingsgebyr på min Riga biludlejning?

Hvert udlejningsfirma i Riga har forskellige afbestillingspolitikker. Hos momondo viser vi altid hvorvidt et udlejningsfirma opkræver afbestillingsgebyr i søgeresultaterne. Alamo, Enterprise og National er bland de bedst vurderede biludlejningsfirmaer i Riga, så det er værd at tjekke om de tilbyder gratis afbestilling.

Hvilke biludlejningsfirmaer i Riga har flest biludlejningssteder?

ADDCAR RENTAL har flest udlejningssteder i Riga med 7 locations. Hos disse udlejningssteder kan momondo brugere typisk finde biludlejningspriser til omkring 255 kr./dag.

Hvad er hastighedsbegrænsningen i Riga?

Hastighedsbegrænsningen i Riga er 50 km/t. med mindre det er skiltet anderledes. Riga har også en hastighedsbegrænsning i forstaderne på 90 km/t., som bliver hårdt håndhævet. Hvis du befinder dig selv på en motorvej i Riga, så vær opmærksom på hastighedsbegrænsningen på 110 km/t..


Leje af bil i andre byer i Letland


Kom i gang med at planlægge din rejse til Riga

 • Få den seneste informatiom om fly til Riga

  Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

  Find fly til Riga
 • Kom i gang med at planlægge din rejse i dag

  Få overblik over de bedste hoteller i Rigas mest populære områder

  Find hoteller in Riga
 • Ophold i en feriebolig

  Nyd godt af faciliteterne hjemmefra, selvom du er ude. Læs mere om ferieboliger her.

  Find ferieboliger i Riga