Billeje i Alta

Søg efter og sammenlign priser på biludlejning i Alta

Alta, Norge
7. mar — 14. mar
Samme aflevering
Alta, Norge
søn 7.3
Middag
søn 14.3
13:00

Biludlejningsfirmaer i Alta

Se oversigten over alle de største biludlejningsfirmaer i Alta
Vurdering af udbyder: God 7.4

Vurdering baseret på 2 anmeldelser

Vurdering af udbyder: God 6.8

Vurdering baseret på 1 anmeldelse

Vurdering af udbyder: Okay 5.2

Vurdering baseret på 1 anmeldelse


Information om din rejse til Alta

Hvor gammel skal man være for at leje en bil i Alta

Nogle nyudklækkede kørekortindehavere kører godt fra start, mens andre er længere om at finde rytmen. Uanset hvad, så er rutine og køreerfaring med til at ruste dig til at glide naturligt med i trafikken. Rutine er netop noget, som har betydning for billeje i Alta. Hos Avis skal du eksempelvis være fyldt 19, inden du kan booke en udlejningsbil. Derudover kræver firmaet, at du skal have haft kørekort i mindst et år. Et andet af de store og velkendte firmaer, Sixt, har en minimumsalder på 21 år, hvis du ønsker at benytte en lille lejebil. Ønsker du at leje en større bil, er minimumsalderen 23, og har du lyst til at drøne rundt i en luksusbil, så skal du være mindst 25 år. Hos Sixt skal du samtidig betale et ekstra gebyr på ca. 125 NOK (ca. 97 DKK), hvis du er under 23 år, mens Avis kræver et gebyr på mellem ca. 162 og 195 NOK (ca. 126-152 DKK) – afhængig af bilens størrelse, hvis du er under 25. Alle de andre udlejningsfirmaer, som eksempelvis Budget, Europcar og Hertz har lignende regler.

Vigtigt at vide om trafik- og færdselsregler

Danmark og Norge har tætte bånd både historiemæssigt og geografisk. Det kan også ses og aflæses på landets trafik- og færdselsregler, som er vigtige at få styr på, inden du gør brug af billeje i Alta. Priserne for alkohol er høje i Norge, men til gengæld er den tilladte promillegrænse lav, da den er på maks. 0,2. Når du lejer en bil i Norge, skal du ligesom i Danmark huske at have lyset tændt i dagtimerne. Du skal desuden være opmærksom på, at nogle bjergpas er lukkede i vintermånederne grundet kraftigt snefald.

Parkering

Der findes mere end 1000 p-pladser rundt omkring i Alta by. Dermed kan du altid finde en ledig plads, når du benytter dig af billig billeje i denne nordnorske by. I midtbyen er der såkaldt zoneparkering, hvor du ikke må parkere uden for de skiltede områder. På hverdage fra kl. 10-20 samt på lørdage fra 10-18 skal der betales for at parkere i centrum, hvor timeprisen er på ca. 20 NOK (ca. 16 DKK).

Udflugtsmål i og omkring Alta

Alta er både smuk om sommeren, hvor midnatssolen kan opleves, mens vinteren byder på det fantastisk smukke nordlys. Billeje i Alta er optimalt, da det er naturen, som trækker, og denne er spredt ud over forskellige områder, som det vil tage meget lang tid at afdække til fods. En køretur til Nordkap, der er kendt som et af de nordligste punkter i Europa, er værd at overveje, da du der har den smukkeste udsigt over Ishavet. Lofoten-øerne bør du heller ikke gå glip af, da området byder på alt fra bådture, fisketure og mange vandreruter i overdådige landskaber.

Hvilke forsikringer skal man have?

I Norge er priserne højere end i Danmark, og derfor kan det også blive dyrt at lave skader eller andet på din udlejningsbil. Derfor bør du tegne en forsikring med forskellige tillæg – især om vinteren, hvor snevejr og andre elementer er en del af en ferie i Alta. Det betyder blandt andet hjul- og dækforsikring, rudedækning samt lav eller ingen selvrisiko, for at være på den sikre side, når du kører rundt i Nordnorges mere udfordrende terræn.

Kan man bruge sit danske kørekort i Alta, eller skal man have et internationalt?

Det er nok at medbringe dit danske kørekort på rejser til Alta. Norge er godt nok ikke medlem af EU, men til gengæld er det et EØS-land, og dermed behøver du ikke et internationalt kørekort.

Hvor i Alta kan man hente og aflevere sin lejebil?

Alta Lufthavn er stedet, hvor biludlejning foregår. Dermed kan du lande med fly og gå direkte til skranken for at få udleveret bilnøglen. Du kan aflevere samme sted igen, inden turen går mod Danmark eller andre steder i verden.


Afstanden fra Alta til populære hoteller

Parker din bil - og dig selv - på disse populære hoteller ikke langt fra Lufthavn: Altas biludlejningsdisk

Biludlejning i Alta

2 brugere har søgt efter billeje i Alta med momondo i februar.

Hvilke rengøringstiltag bliver der taget af biludlejningsvirksomhederne i Alta for at reducere spredningen af COVID-19?

Rengøring har altid været en prioritet; Dog har biludlejningsfirmaer i Alta udvidet rengøringsforanstaltninger på plads for at sikre, at udlejningsbilerne desinficeres for øget sikkerhed. Nogle af de virksomheder, der tilbyder udvidet rengøring, er Avis, Europcar og Hertz. Lær mere om de forskellige muligheder. Som tingene ændre sig, så gør politikkerne det også. Vi gør vores bedste for at holde os opdaterede, men husk altid også at tjekke direkte udbyderen.

Er der et afbestillingsgebyr på min Alta biludlejning?

Når du lejer en bil, kan du forvente at størstedelen af biludlejningssteder i Alta ikke tilbyder gratis afbestilling. Vær opmærksom på at momondo ikke bestemmer afbestillingspolitikkerne, men vi kan hjælpe dig med at finde gode tilbud på lejebiler i Alta. Tjek altid afbestillingspolitikken, når du søger efter en udlejningsbil.

Hvad er hastighedsbegrænsningen i Alta?

Altas hastighedsbegrænsning er 50 km/t., når du kører i byen. Denne hastighedsbegrænsning kan også være gældende i de omkringliggende byer og kvarterer. I forstaderne i Alta er hastighedsbegrænsningen 90 km/t. og hastighedsbegrænsningen på motorvejen er 110 km/t.. Vær dog opmærksom på skiltene, da begrænsningerne kan variere.

Hvordan er vejret i Alta, Finnmark, Norge i februar?

I februar er der normalt 25 mm nedbør i Alta og en gennemsnitstemperatur på -8 °C. Det kan være nyttigt at vide, når du er på udkig efter en lejebil i Alta, fordi du så bedre kan træffe den rigtige beslutning.

Hvilken bil anbefaler momondo baseret på vejret i februar?

februar i Alta er typisk under frysepunktet, og der er sandsynlighed for sne og is. Det er en god idé at leje en SUV med firehjulstræk under din tur til Alta.

Minder vejret i Alta om vejret i resten af Finnmark?

Dem, der gerne vil leje bil i Alta til et roadtrip i omegnen, bør vide, at vejret i Finnmark i februar måned normalt er ca. -8 °C med 37,7 mm mulig regn.


Kom i gang med at planlægge din rejse til Alta

  • Få den seneste informatiom om fly til Alta

    Find det bedste rejsetidspunkt, de billigste priser og de mest populære flyselskaber

    Find fly til Alta