preloadtheme_people_couple_hotel_gettyimages-85663467_universal_within-usage-period_96933.jpg

Der er ikke noget som kan måle sig med at bo på et dejligt hotel – et, der er smukt designet med en ideel beliggenhed og (vigtigst af alt) har en superkomfortabel seng med førsteklasses sengetøj. Et af mine bedste rejseminder er fra en ferie, hvor jeg boede på Hotel. Van Zandt i Austin. Teknisk set “rejste” jeg ikke engang nogen steder, men oplevelsen af at bo på sådan et fedt hotel overgik mange andre af mine rejser. Hver eneste detalje var gennemtænkt, fra de stadig lune, hjemmebagte småkager og det gratis glas vin i lobbyen til poolen med undervandslydsystem på fjerde sal.

Hoteller som Van Zandt kan selvfølgelig koste en pæn slat penge. Men det behøver de ikke at gøre. Hvis du vil finde luksus på budget, er du kommet til det rette sted.

Hvad er et luksushotel?

Til at begynde med: Hvad kendetegner et luksushotel? Selvom du nok vil få en lidt anden definition, afhængigt af hvem du spørger, har luksushoteller ofte et par vigtige ting til fælles. Du kan forvente at de har mindst ét førsteklasses spisested, hvis ikke flere (nej, vi mener ikke en traditionel morgenmadsbuffet – mere i stil med en Michelin-restaurant). Luksushoteller har også en række fremragende faciliteter, som en spa med fuld service, et veludstyret fitnesscenter og et elegant pool-område med private kabiner.

Ifølge hotellernes stjernesystem hører luksushoteller under fire- og femstjernede hoteller. Et andet almindeligt karaktertræk for luksushoteller er fremragende (og personlig) kundeservice. Bortset fra personalet i receptionen omfatter det også vaskeservice, biludlejning, portnere samt børnepasnings- og kæledyrsservice. Og selvfølgelig sparer luksushoteller ikke på noget, når det gælder overdådig indretning og design overalt på hotellet.

På min sidste aften på Hotel Van Zandt drak jeg en margarita på terrassen, hvorefter jeg gik tilbage til mit værelse og tog et langt bad, mens jeg nød udsigten over søen Lady Bird Lake og den glitrende skyline. Og jeg kan huske, at jeg tænkte: Det her er helt klart en af de bedste aftener i mit liv. Og det eneste, jeg gjorde, var at bo på et virkelig dejligt hotel!

Du kan give dig selv den samme gave, uanset om du ønsker at bo et eksklusivt sted på din næste ferie, eller du bare vil væk fra hverdagen et par nætter i din hjemby, som jeg gjorde. Hvis du vil booke luksushoteller på budget, så læs videre for at finde ud af, hvordan man gør.

Hvad gør et luksushotel overkommeligt?

Nogle luksushoteller kan overraske dig med en budgetvenlig pris. Hoteller, der ligger i mindre kendte områder (eller områder, hvor leveomkostningerne er lavere), og som tilbyder eksklusive faciliteter og tjenester, kan koste blot et par tusind kroner per nat. Luksushoteller, der ligger i byområder, kan derimod koste flere tusind kroner per nat. For eksempel vil du sandsynligvis betale mindre for et luksushotel i Guatemala, end du ville gøre i Italien. Generelt betragtes et luksushotel med førsteklasses faciliteter og indkvartering, der koster under 2.000 kr. per nat, som overkommeligt.

Vigtigheden af at undersøge og planlægge, før du booker

Du finder ikke et godt tilbud på et luksushotel, hvis du ikke bruger tid på at undersøge og planlægge. På momondos “5-stjernede fund” finder du en omfattende liste over byer til en femstjernet hotelferie. Derudover er der et par andre måder, hvor man kan få luksus på budget. En af de bedste måder er at booke uden for sæson, især hvis du planlægger at besøge en populær destination – vælg for eksempel det tidlige forår eller efterår (i stedet for sommer), hvis du rejser inden for Europa. Hvis du er klar til at lave en del research, kan du også forhandle dig frem til den bedste pris. Find forskellige priser for dit hotel på forskellige hjemmesider, og ring derefter til hotellet og fortæl dem, hvilken pris du har fundet. Måske de er i stand til at slå den pris.

En anden god måde at få det bedste tilbud på et luksushotel er at booke et værelse med gratis afbestilling, så snart du ser et godt tilbud, også selv om det er flere måneder ude i fremtiden. Når du har booket, skal du jævnligt tjekke prisen for at se, om den ændrer sig. Hvis prisen falder, skal du annullere din reservation (så længe du kan gøre det uden gebyrer – sørg for at læse det med småt på forhånd) og booke dit værelse igen til den lavere pris. Det kræver selvfølgelig lidt arbejde, men det er en sikker måde at få en god pris på, hvis du er villig og i stand til at bruge tid på det.

5 tips til at finde luksus på budget på momondo

At finde den perfekte overnatning til den rigtige pris kan være afgørende for din ferie, og derfor er momondos mange værktøjer en stor hjælp. Brug momondos app eller din computer, og gå til momondos hotelsøgning. Du kan finde og sikre dig et luksusophold til en mere overkommelig pris på fem måder:

  1. Anmeldelser på momondo. Ved at bruge anmeldelser på momondo kan du søge på hundredvis af andre rejsesider på én gang for at finde den bedste overnatningsmulighed til dine behov.
  2. momondos filtre. Benyt dig af momondos hotel- og flyfiltre, som søger på næsten alle tilgængelige rejse- og flyselskabssider for at vise dig alle dine muligheder. På denne måde kan du finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.
  3. Prisindikatorer fra kalenderen smarty. Med dette praktiske værktøj kan du se prisindikatorer for hoteller (og fly) i kalenderen. De er farvekodede for at gøre det nemmere for dig. Hold dig opdateret om alle de bedste priser på luksushoteller i hele verden.
  4. Eksklusive tilbudsprogrammer. momondo tilbyder en række forskellige tilbudsprogrammer – herunder medlemspriser og bonustilbud – så du kan finde de lavest mulige priser. Disse programmer giver rabat til brugere, der allerede er medlemmer af (eller er villige til at tilmelde sig) medlems- eller loyalitetsprogrammer hos en hotelkæde.
  5. Prisagenter til at spotte den bedste pris. Du går aldrig glip af et godt tilbud, når du tilmelder dig prisagenter. De giver dig mulighed for at få en besked, så snart hotelpriserne ændrer sig, samt at modtage tilpassede notifikationer for alle dine yndlingssteder og ønskede rejsedatoer. Få notifikationer i din telefon eller indbakke med det samme, så du kan booke hurtigt til en god pris på det hotel, du ønsker.

Konklusion

Luksushoteller tilbyder en førsteklasses oplevelse, der adskiller dem fra andre hoteller, med fremragende kundeservice, fortræffelige faciliteter og sofistikerede værelser. Heldigvis for rejsende på et budget kan man en gang imellem score fantastiske tilbud på førsteklasses hoteller (hvis man vel at mærke er villig til at gøre en indsats). Takket være en kombination af at bruge de rigtige værktøjer på momondo og at tage sig god tid til at undersøge alle muligheder, er det absolut muligt at sikre sig luksusovernatning til en relativt overkommelig pris. Gør dig klar til at planlægge den ideelle ferie på dit drømmehotel ved at bruge de tips og teknikker, der er nævnt her.

Nogle af vores yndlingsbyer, hvor man kan bo på luksushotel

For mig er der intet, der kan måle sig med Paris, og at bo på et luksushotel i Paris er virkelig en af de bedste ferier, jeg nogensinde kunne ønske mig. Det er svært at udpege én favorit, når det gælder eksklusiv indkvartering i Paris, men jeg vil indsnævre det til to hoteller: Le Meurice – Dorchester Collection og Le Bristol Paris. Le Meurice betragtes som et af de første luksushoteller i verden og ligger lige ved Tuileries-haven. Det er fantastisk elegant med utrolig mad og drikke – Restaurant Le Meurice Alain Ducasse med 2 Michelin-stjerner er et must, og man kan ikke finde et bedre sted at se på folk i Paris end Bar 228.

Og apropos Michelin-stjerner, så har Le Bristol Paris fire af slagsen. At spise i hotellets restaurant Epicure er virkelig en af de bedste gastronomiske oplevelser i hele byen. Værelserne er overdådige, med designertekstiler, originale kunstværker og i nogle af dem er der møbler fra Ludvig 15. og Ludvig 16. Gør dig selv en tjeneste, og book et værelse på øverste etage med en fantastisk udsigt mod Eiffeltårnet. (Det kan godt være, at franskmændene er ligeglade, men Eiffeltårnet er stadig et ikonisk syn for turister – det vil jeg vædde min hat på!).

En anden af mine yndlingsbyer i verden er Mexico City, som jeg elsker for dens mad, kunst, arkitektur og den generelle stemning (tro mig: Tag derhen én gang, så vil du forelske dig i byen). Selvom der er mange sider af byen, som jeg elsker, ville jeg tage hertil om ikke andet så for La Valise, et af de fedeste hoteller, jeg nogensinde har været på. Hotellet ligger på en malerisk gade med træer i kvarteret La Roma i Mexico City og har kun tre (enorme) suiter. Det føles, som om man bor i et byhus fra kolonitiden i stedet for på et hotel, og detaljerne – en personlig (gratis) minibar, et fritstående badekar og sengetøj i tætvævet egyptisk bomuld – er enestående.

Er du stadig i tvivl om, hvor du skal rejse hen? Bliv inspireret med momondo Explore, og optjen point, mens du planlægger og booker fantastiske rejser. Se vores bedste luksushoteller i London, Honolulu, New York og Las Vegas.

Ofte stillede spørgsmål

Små luksushoteller kaldes typisk boutique-hoteller og adskiller sig fra kædehoteller ved at være meget små (maks. 100 værelser) og tilbyde personlig service. De har som regel også karakteristiske designelementer og/eller historisk arkitektur. Ofte vil et godt boutique-hotel også lægge vægt på mad og drikke samt have detaljer, der er en hyldest til det sted, hvor hotellet ligger. Få mere at vide med momondos guide til, hvad et boutique-hotel er.

De fleste hoteleksperter er enige: Hotelpriserne har en tendens til at falde, jo længere du venter. Disse priser svinger en hel del (afhængigt af efterspørgslen), men generelt gælder det, at jo tættere du kommer på din dato, jo billigere bliver dit værelse. Dette gælder især bookinger i sidste øjeblik. Hvis du har mulighed for at vente med at booke dit hotel til et par uger før afrejsen, kan du forvente at spare nogle penge. Dette er selvfølgelig en generel regel, og den tager heller ikke højde for travle rejseperioder såsom ferier – i så fald bør du helt sikkert booke i god tid, ikke et par uger før.

Begrebet “luksushotel” kan betyde forskellige ting for forskellige mennesker, men der er et par faktorer, som de fleste luksushoteller har til fælles. Luksushoteller har eksklusive faciliteter, som kan omfatte topmoderne spabade, døgnåbne fitnesscentre (med bedre udstyr end de fleste) og gourmetrestauranter på stedet. Ifølge hotellernes stjernesystem har luksushoteller fire eller fem stjerner. Disse typer hoteller har førsteklasses værelser med et væld af faciliteter som minibar, deres egne toiletartikler, et elegant tv med masser af valgmuligheder og meget mere. Der lægges også stor vægt på at yde enestående kundeservice på luksushoteller – personalet vil sandsynligvis huske dit navn og gøre alt for at give dig tilpassede anbefalinger og sikre, at du har alt, hvad du har brug for under hele dit ophold.

Om forfatteren

Justine HarringtonRejseskribenten Justine Harrington har boet i og rejst til mange forskellige lande og byer, særligt Texas står hendes hjerte nær. Hun har skrevet om staten i utallige publikationer og er medforfatter til guidebogen Lonely Planet Texas 6.

Udforsk flere artikler